Cuzin Toma, interpretul robului Carfin din „Aferim!”: „Andi Vasluianu m-a descoperit, apoi am dat la actorie”

De: Carmen Ulian / 16.02.2015, 15:00
Cuzin Toma, interpretul robului Carfin din
Cuzin Toma este interpretul robului Carfin din lungmetrajul „Aferim!” regizat de Radu Jude – câștigătorul Ursului de Argint pentru regie, premiu decernat la cea de-a 65-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin.
 
Cuzin Toma povestește că a devenit actor cu multă ambiție și pentru că soția sa își dorea foarte mult să cunoască lumea vedetelor din cinematografie. „Și-a dorit și i-am zis că mă fac actor. Și am devenit actor”, a completat acesta.
 
Înainte de a fi actor, Cuzin Toma a fost, printre altele, miner, electrician, bucătar și povestește că aceste profesii l-au ajutat în meseria aleasă, pentru că a ajuns să cunoască „mentalitatea mai multor categorii sociale”.
El a povestit că a mers la actorul Andi Vasluianu, pe care l-a așteptat după un spectacol, unde s-a prezentat, și de atunci a început drumul său către actorie. „L-am cunoscut pe Andi Vasluianu, el m-a pregătit pentru actorie, el m-a descoperit, apoi am dat la actorie”, relatează acesta.
 
Actorul Cuzin Toma povestește că nu se atașează de roluri, dar adaugă că interpretarea din „Aferim!” a fost ofertantă. „Nu mă atașez, încerc să înțeleg rolurile”, completează acesta.
 
Mai multe detalii pe Mediafax