Cyborgul nipon

Apropo.ro / 18.01.2008, 13:37
Cyborgul nipon
Tunerul de casa Honda, Mugen, a prezentat la Salonul de la Tokyo un model facut parca pentru a trece prin foc si gloante si a ingrozi prescolarii.

Terminatorul are acum un urmas pe patru roti. Tunerul de casa Honda, Mugen, a prezentat la Salonul de la Tokyo un model, in metal si fibra de carbon, facut parca pentru a trece prin foc si gloante si a ingrozi prescolarii.

Rosul sangeriu si partea frontala ce lasa la vedere fibra de carbon pura ne trimit cu gandul la scenele de lupta dintre cei doi cyborgi din filmul lui James Cameron. Bara anterioara cu aerisiri mari si muchii taioase, farurile pe fond negru si prizele mari de pe capota in tonuri reci de argintiu, accentueaza ideea de pradator robotizat iesit la vanatoare. Efectul se pastreaza si din lateral datorita jantelor negre cu o tusa rosie, prin care se intrezaresc discurile mari de frana si etrierii aurii.

Mugen nu s-a limitat doar la ferocizarea exterirorului si au apelat la motorul K20A cu capacitatea de 2157 cc, mult mai flexibil in ceea ce priveste plaja de puteri si zona rosie. Rezultatul dinamic se contorizeaza in 260 de cai un cuplu de 235 Nm si se gestioneaza prin intermediul unei cutii cu sase rapoarte si a unui diferential care trimit putere catre rotile din fata. Totusi, aspectul vizual dramatic parca ar fi trebuit completat cu ceva mai multe vana din partea propulsorului.

Fibra de carbon, material textil in aceeasi nuanta sangerie, instrumente high-tech si iar fibra, asa s-ar rezuma in cateva cuvinte interiorul lui Honda Civic Type-RR Experimental Spec. Tot in spiritul Terminator, Mugen va fi dotata cu sisteme de monitorizare inteligente a presiunii si conditiei pneurilor.