Dabbawala, indienii care nu greșesc niciodată

De: Marian Andrei / 10.06.2014, 12:30
Dabbawala, indienii care nu greșesc niciodată
Există o vorbă, "orice om este supus greșelii". Ei bine, potrivit faptelor, forma completă ar trebui să fie "orice om, cu excepția unui dhabbawala, este supus greșelii".

Dabbawala, adesea numiți și „Tiffin-wallahs”, sunt un grup de comisionari care livrează mâncare gătită pentru zeci de mii de indieni. În rândul oamenilor de afaceri, dhabbawala sunt renumiți pentru dedicația pe care o arată față de slujba lor și sunt singurele perrsoane care muncesc non-stop în timpul musonilor.

Chiar dacă sunt plătiți extrem de prost, cu doar 3 dolari pe lună, aceștia își îndeplinesc exemplar meseria  și nu se cunoaște nici măcar un caz în care aceștia să nu fi ajuns la timp pentru a livra mâncarea.

Specialiștii au calculat că, în 99.9999999% din cazuri, un dhabbawala va aduce exact mâncarea cerută, la ora stabilită. În termeni mai puțin matematici, acest lucru înseamnă că la una din 6 milioane de comenzi există posibilitatea ca dhabawala să greșească.

Pentru că dhabbawala sunt, în majoritate, analfabeți sau semi-analfabeți, organizarea lor, și implicit statisticile lasă de dorit.

Însă, așa cum am mai arătat, pe lângă faptul că ei afirmă că este imposibil să greșească, nu există nici măcar un caz în care cineva să fi reclamat vreo greșeală.