Daca ai verigheta poti scapa de inchisoare

Apropo.ro / 13.02.2008, 11:12
Daca ai verigheta poti scapa de inchisoare
Cea mai mare frauda din administratia publica locala este legata de numele lui Marin Lutu, fostul primar al Sectorului 4 - Bucuresti.

Cea mai mare frauda din administratia publica locala este legata de numele lui Marin Lutu, fostul primar al Sectorului 4 – Bucuresti. Acum opt ani, procurorii l-au trimis in judecata pentru abuz in serviciu in forma calificata si pentru alte 16 infractiuni de fals intelectual si uz de fals.

Dupa opt ani de la finalizarea rechizitoriului, dosarul fostului primar s-a plimbat pe la mai toate instantele, fara ca acesta sa pateasca altceva decat cele cateva luni de inchisoare din anul 2000.

Socanta este insa atitudinea instantei fata de primarul-inculpat Marin Lutu, caruia ii aplica o pedeapsa de un an si zece luni de inchisoare cu… suspendare. Blandetea judecatorului este motivata intr-o maniera de-a dreptul stupefianta: “Avand insa in vedere aspectele mentionate anterior cu privire la dovezile de indreptare date de inculpatul Lutu Marin pana in prezent, de faptul ca acesta este casatorit si ca de la data savarsirii infractiunii a trecut mult timp, in care inculpatul a trait sub presiunea procesului si a avut ocazia sa reflecteze asupra conduitei sale reprobabile, putandu-si da seama de consecintele faptelor sale si de importanta respectarii legii, instanta apreciaza ca scopul pedepsei poate fi atins si fara executarea acesteia”.

Citeste tot articolul in Gandul