Dacă nu strângi mizeria animalului de companie, o primești prin poștă!

Apropo.ro / 10.06.2013, 11:30
Dacă nu strângi mizeria animalului de companie, o primești prin poștă!
Spaniolii au găsit o metodă prin care să atragă atenția proprietarilor de animale de companie că este necesar să menții orașul curat....

Spaniolii s-au săturat să vadă peste tot pe stradă sau prin parcuri murdăria lăsată de animalele de companie scoase la plimbare de proprietari.

Autoritățile din Brunete, un mic orășel la vest de Madrid, au găsit o metodă prin care să păstreze curățenia.

Consiliul nu a aprobat un buget pentru un serviciu de curățenie stradală, însă o firmă de publicitate s-a oferit să facă acest lucru gratis.

cacas expres

Timp de o săptămână, un grup de voluntari au patrulat pe străzile din Brunete cu ochii pe proprietarii de câini, căci de la ei rămâne cea mai mare mizerie în urmă, care nu adunau în pungă excrementele animalului.

Odată fixată ținta făceau tot posibilul să intre în discuții cu proprietarul de animal, cât să afle date despre patruped. Astfel, odată cu identificarea animalului era găsit și prorpietarul.

Voluntarii adunau excrementele în punguțe speciale, ulterior acestea erau ambalate și trimise direct la adresa posesorului patrupedului cu mențiunea „Obiect pierdut„, dar și cu un avertisment că este pasibil de amendă la o a doua abatere.