Dacă nu trec testele fizice, polițiștii britanici dau de belea!

De: Marian Andrei / 18.02.2013, 12:20
Dacă nu trec testele fizice, polițiștii britanici dau de belea!
Din cauza faptului că trei sferturi dintre polițiștii londonezi sunt supraponderali, ministrul britanic responsabil cu activitatea poliției a anunțat un program drastic de reformă.

În cadrul reformelor, care vor fi aplicate din luna septembrie, polițiștii vor trebui să susțină anual un test de aptitudini fizice, în care vor fi testați, printre altele, la escaladarea zidurilor, purtarea de greutăți sau menținerea echilibrului în situații care simulează intervențiile.

Click aici pentru prognoza meteo pe 15 zile.

În cazul în care polițiștii nu vor promova acest test (pe care au posibilitatea de a-l repeta de trei ori), aceștia vor fi sancționați cu reducerea salariilor.

Nu au fost uitați nici polițiștii care prestează o muncă de birou. Celor care au fost trecuți la munca de birou din cauza problemelor de sănătate și nu revin la activitatea de bază după un an de zile li se va diminua salariul cu 8%, iar cei care împlinesc doi ani de activitate de „hârțogărie” vor fi pensionați.

La nivel național, 53% dintre polițiști sunt supraponderali iar unul din 100 suferă de obezitate morbidă, iar aproximativ 3.500 de polițiști s-au transferat la munca de birou din cauza problemelor de sănătate.