Dacă va fi scos din comă, Michael Schumacher va rămâne în stare vegetativă

Apropo.ro / 24.01.2014, 16:30
Dacă va fi scos din comă, Michael Schumacher va rămâne în stare vegetativă
Medicii fac totul posibil pentru viața fostului pilot de F1 Michael Schumacher. Șansele ca el să se facă bine sunt mici.

Medicii care îl au în grijă pe Michael Schumacher fac totul posibil pentru sănătatea lui. Din nefericire, el ar putea rămâne cu sindromul apalic, adică o stare vegetativă pentru restul vieții.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Coma artificială indusă de medici are și un rever al medaliei. Cu cât starea de comă este mai lungă, organismul său are de suferit. Toate circuitele sale sunt diminuate, sistemul imunitar este slăbit, este predispus astfel și la infecții. Fostul pilot trebuie monitorizat permanent.

„Respirația artificială indusă pentru o perioadă mai lungă are consecințe nefaste. Fiecare lucru are un sfârșit. Chiar și respirația artificială pentru o scurtă perioadă degenerează diafragma, mușchii se atrofiază repede”, spun medicii de la spitalul din Grenoble.

Prof. Andrew Schwartz, șef fizician la Clinica de Neurorlogie KRH Klinikum Nord, declară că foarte puțini pacienți au șanse de revenire după un asemenea accident. Sunt rare cazurile în care pacientul accidentat și-a revenit la o viață normală.

Chiar dacă va fi scos din comă, Michael Schumacher nu va avea viața de dinaintea accidentului. El va sta într-o stare de vegetație continuă, adică nu va fi capabil să facă singur toate lucrurile firești.

Șansele de recuperare pentru pacienții cu sindrom apalic sunt de sub 50 la sută, afirmă medicii. Un tratament anume pentru această boală nu există.