Dacia isi vinde sasiurile

Apropo.ro / 25.07.2002, 10:52
Dacia isi vinde sasiurile
Auto Chassis International (ACI), filiala de componente auto a grupului francez Renault, se pregatește sa cumpere secția de producție a șasiurilor a societații Dacia Pitești, potrivit Les Echos. Tranzacția urmeaza sa fie încheiata la 1 octombrie,

Auto Chassis International (ACI), filiala de componente auto a grupului francez Renault, se pregatește sa cumpere secția de producție a șasiurilor a societații Dacia Pitești, potrivit Les Echos.

Tranzacția urmeaza sa fie încheiata la 1 octombrie, precizeaza publicația franceza, care menționeaza ca intenționeaza sa investeasca 30 milioane de euro în dezvoltarea fabricii, care va produce componente pentru modelul de 5.000 de euro pe care Renault dorește sa-l lanseze în România în toamna acestui an.

Toate etapele procesului de producție vor fi asigurate de fabrica din România, cu excepția activitaților de cercetare și dezvoltare, care vor fi derulate în Franța, la Le Mans. Pe termen lung, fabrica ar putea furniza componente auto și altor companii decît Renault.

Constantin Stroe, directorul general al Automobile Dacia, a confirmat informația însa nu a oferit detalii suplimentare legate de tranzacție.

„ACI nu este singurul furnizor care vine în România dupa Renault. Se confirma faptul ca Renault este acompaniata în România de firme de talie europeana, în vederea îndeplinirii programului sau de la Dacia”, a declarat Stroe pentru MEDIAFAX.

Auto Chassis International este o filiala autonoma creata în cadrul grupului Renault în ianuarie 1999, cu activitați în Franța, Germania, Statele Unite ale Americii, Japonia, Brazilia, Spania, Slovenia, Turcia și Mexic.

Compania, care numara 3.500 de salariați, are o cifra de afaceri de 900 milioane de euro.

Sursa: www.mediafax.ro

Tags: