Dacia Lodgy s-a lansat, astăzi, la Salonul Auto de la Geneva

De: Dragos Tanase / 06.03.2012, 14:48
Dacia a prezentat, astăzi, la Salonul Auto de la Geneva, în premieră mondială, monovolumul Lodgy. Modelul poate fi comandat de maine, 7 martie, de clienții din România, la prețuri pornind de la 9.500 euro cu TVA.

Monovolumul Lodgy, în configurații cu cinci sau șapte locuri, are prețuri pornind de la 9.500 euro (TVA inclus) pentru varianta Acces (5 locuri, motor pe benzină de 1,6 litri capabil de 85 cai putere) până la 14.700 euro pentru versiunea de top Laureate (7 locuri, motorizare diesel de 1,5 litri, 110 cai putere).

GALERIE FOTO

Bordul noului model de la Dacia: Lodgy

Bordul noului model de la Dacia: Lodgy

Clienții pot opta pentru două motoare pe benzină, 1,6 litri 85 cai putere și TCe 115 de 1,2 litri, cel mai nou propulsor pe benzină cu injecție directă turbo din cadrul grupului Renault. Oferta diesel cuprinde motorul 1,5 dCi, cu versiuni de 90 și 110 cai putere.

Lodgy are 4,5 metri lungime și 1,75 metri lățime și este prezentat drept cel mai încăpător model din clasa lui. Portbagajul are un volum de 827 litri în configurația cu cinci locuri, respectiv 207 litri în varianta cu 7 locuri, care poate ajunge până la 2.617 litri în configurația cu 2 locuri.

Noutăți pe Dacia Lodgy

– O altă noutate adusă de Lodgy în gama Dacia este sistemul de nagivație și multimedia disponibil ca opțiune pentru 300 de euro (TVA inclus), care include radio, USB, priză tip jack, Bluetooth și sistem de navitație integrat cu touchscreen cu diagonala de 7 inci (18 cm).

– Totodată, Lodgy introduce în oferta Dacia limitatorul de viteză, disponibil opțional pe versiunea Laureate, care îi permite șoferului să stabilească o viteză de rulare pe care nu dorește să o depășească.

Noul model Dacia Lodgy

Noul model Dacia Lodgy

Fiind cel de-al șaptelea model lansat de Dacia, de la preluarea companiei de către Renault, Lodgy este și primul model Dacia produs în afara României, adică în noua fabrică din Tanger, Maroc, care se vrea a fi noul model de familie al mărcii românești.

Vezi o GALERIE FOTO, de la lansarea Dacia Lodgy de la Geneva, pe Bmag.ro