Dacia pune in pericol vanzarile modelelor mai scumpe ale Renault

De: Marian Andrei / 31.08.2009, 15:35
Dacia pune in pericol vanzarile modelelor mai scumpe ale Renault
Modelele mai scumpe ale Renault raman fara clienti din cauza popularitatii modelelor Logan si Sandero

Cresterea popularitatii modelelor Dacia  ridica noi probleme pentru Renault, ale carui modele mai scumpe raman fara clienti, se arata in The Wall Street Journal (WSJ).

Astfel, publicatia americana arata ca vanzarile totale ale Dacia au crescut cu 18% in primele sapte luni fata de perioada similara a anului trecut, avans mai puternic decat al oricarui alt model Renault, ceea ce a condus la situarea marcii pe locul opt al vanzarilor pe piata franceza, depasind constructori precum Fiat sau chiar Nissan, partenerul de alianta al Renault.

In Germania, unde compania romaneasca nu are concurenta reala pe segmentul low-cost, vanzarile Dacia au "explodat" cu 346% in primele sapte luni din acest an, datorita programului de subventii guvernamentale pentru innoirea parcului auto, mai generos decat cel derulat de guvernul francez, mai arata WSJ.

Initial, grupul francez nu intentiona sa introduca modele Dacia in Europa de Vest, insa si-a schimbat strategia odata ce studiile de piata au anuntat cerere foarte ridicata din partea familiilor cu venituri reduse.

"Avem cerere enorma. Nu exista vreun produs echivalent pe piata, din acest punct de vedere", a declarat directorul de marketing pentru Franta al Renault, Guillaume Josselin, referindu-se la modelul Sandero.

Citeste mai mult despre vanzarile modelelor Dacia in Europa si despre problemele pa care, cred analistii, le-ar putea produce grupului Renault.

dacia suv 2009-poze noi de pe tare.ro