Dacia SUV vs. concurenta

Apropo.ro / 28.02.2008, 10:55
Dacia SUV vs. concurenta
Fenomenul SUV capata in Romania dimensiuni apreciabile, aparitia Daciei SUV fiind un un pas normal pentru marca nationala.

In 2007, vanzarile de SUV-uri, crossoveruri si masini de teren s-au dublat fata de 2006, deci terenul este pregatit pentru Dacia SUV.

Astfel, fata de 2006, la finalul lui 2007 s-a inregistrat o dublare a vanzarilor de masini din domeniul SUV si crossover, de la aproape 11.000 unitati la aproximativ 20.000 (la care se pot adauga si cele 2.700 de pick-up-uri de teren). Cu alte cuvinte, fenomenul SUV capata, si in Romania, dimensiuni apreciabile, deci aparitia lui Dacia SUV este un pas normal pentru marca nationala, nicidecum unul riscant.

Podiumul vanzarilor de SUV-uri in 2007 este dominat de Hyundai, cu cele doua modele Tucson si Santa Fe, coreenii fiind urmati, destul de surprinzator, de VW Touareg, un model al carui pret de baza face aproape cat preturile de baza ale primelor doua clasate, luate la un loc. Si mai surprinzator este ca, in Top 10, nu mai putin de trei marci au cate doua modele: Hyundai (Tucson si Santa Fe), Toyota (RAV 4 si Land Cruiser) si BMW (X3 si X5 – modelul mai mare avand vanzari aproape duble fata de fratele mai mic!).

Cu alte cuvinte, nu putem trage o concluzie clara referitor la dinamica vanzarilor din acest domeniu, pretul nefiind factorul cel mai important, iar situatia incerta a taxei auto introduce si mai multe necunoscute in ecuatie.

Citeste despre cele mai bine vandute SUV-uri la Promotor

Â