Dacia vinde mai bine in Europa decat in Romania

De: Marian Andrei / 16.06.2009, 12:03
Desi piata europeana este in scadere, Dacia si-a dublat vanzarile in luna mai

Promovarea Loganului in Italia intr-o maniera care ii face pe cei pudici sa roseasca (vezi foto) si pe mame sa acopere ochiii copiilor cand trec pe langa afisele publicitare si-a atins scopul nu doar in Cizma, ci si in restul Europei.

Astfel, inmatricularile de automobile Dacia noi in Europa (UE plus Islanda, Norvegia si Elvetia) s-au dublat in luna mai, la 25.000 de unitati, si au crescut cu 21,7% in primele cinci luni ale anului, la circa 90.000 de masini, pe o piata in scadere abrupta, potrivit datelor prezentate marti de Asociatia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

Romania a fost mereu cea mai mare piata pentru Dacia, iar Franta era la mare distanta a doua. Insa, anul acesta criza de la noi si programul Rabla din Germania  au schimbat lucrurile: in Romania s-au vandut 4.636 de automobile Dacia in mai si 18.140 pe primele cinci luni, iar in Germania s-au vandut aproape 23.000 de masini Sandero si peste 13.000 Logan in primele cinci luni, echivalentul unei cote de peste 2% din piata. Mai a fost o luna extrem de buna, cu vanzari de peste 9.000 de masini pentru Sandero si mai mult de 4.000 Logan.

Dacia va lansa miercuri in tara cel mai nou model al gamei, Sandero Stepway, un Sandero inaltat care se vinde de anul trecut in Brazilia sub sigla Renault.

Citeste mai mult despre cum evolueaza vanzarile Dacia in Europa, la Mediafax.

Iata si o parodie care are ca subiect succesul marcii romanesti in Germania:

Hitler suparat pe Proiectul Rabla de pe tare.ro

Iata cum a mai fost promovata marca Dacia in lume:

 

Â