Dacian Varga: „Domnul Siman m-a asigurat ca nu voi ramane la Sportul”

Apropo.ro / 04.08.2009, 14:41
Dacian Varga:
Invitat la videochat-ul moderat de Daniel Marton, Dacian Varga a vorbit despre sansele de a evolua in continuare la Unirea Urziceni.

Invitat la videochat-ul moderat de Daniel Marton, Dacian Varga a vorbit despre sansele de a evolua in continuare la Unirea Urziceni, dar si planurile sale de viitor.

"Mai exista sanse sa joc la Unirea, dar totul depinde de conducatorii celor doua cluburi! Nu e nicio diferenta intre Sportul si Unirea in privinta antrenamentelor, doar ca una joaca in Liga Campionilor, iar alta in Liga a II-a. La Urziceni a ramas acelasi grup unit, iar noii jucatori au experienta si se vor acomoda repede! Si eu am fost primit bine, dupa doua-trei zile de la transfer. Mi-ar placea sa joc cu un contract ferm, sa nu mai fiu imprumutat si apoi sa ma intorc la echipa de baza. Nu ma deranjeaza, dar e mai bine sa fie totul pus la punct, de la inceput. Daca ma intorc la Unirea si vom juca cu Barcelona in grupele Ligii, ar fi un meci ca oricare altul."

Intr-o discutie avuta cu patronul Sportului, Vasile Siman, Varga a primit asigurari ca nu va ramane sa joace pentru echipa din Regie in acest sezon.

"Domnul Siman mi-a zis sa nu imi fac griji, ca nu voi ramane la Sportul in continuare. Pana la incheierea perioadei de transferuri voi sti la ce echipa voi evolua. Pot sa joc si la Steaua si la Dinamo, oriunde, atata timp cat esti jucator profesionist si nu amator. De la Rapid am avut o oferta in urma cu un an jumate. Personal, imi doresc sa joc la o echipa care ma doreste cel mai mult. Tin in continuare legatura cu colegii de la Unirea, am ramas prieten cu mai multi jucatori din echipa si sper sa jucam din nou impreuna”

Varga a vorbit si despre cum a reusit o echipa precum Unirea Urziceni sa dea peste cap toate calculele din Liga I si sa castige titlul de campioana.

"Titlul castigat cu Unirea nu a fost o surpriza pentru oamenii din club, doar pentru cei din afara acestuia. Am avut un antrenor bun, care a stiut cand sa vorbeasca frumos, dar si cand sa puna biciul pe noi. Toata lumea de la club a tras tare pentru castigarea titlului. Cheia succesului a fost unitatea de grup si jucatorii tineri care nu aveau un titlu in palmares, dar si-au dorit foarte mult castigarea acestuia. Unirea nu o sa se faca de ras in Liga Campionilor, nu o sa ramana cu zero puncte, o sa reuseasca sa faca puncte in grupe."

Fotbalistul Sportului a spus ca Dan Petrescu a fost antrenorul cu care a lucrat cel mai bine, dar i-a laudat si pe tehnicienii care au antrenat clubul din Regie in trecut.

"Fiecare antrenor are propriul stil, dar cel mai bine m-am simtit cu Dan Petrescu. Si cu Andone sau Balint m-am inteles bine cand antrenau Sportul. Antrenorul cu care lucrezi, in general, trebuie sa stie cum sa vorbeasca cu tine, sa iti spuna care sunt sarcinile in echipa, sa ia jucatorii in sedinte separate sau colective, si cel mai important, sa stie sa te motiveze. Nu pot face o comparatie intre Lucescu Jr. si Dan Petrescu, amandoi sunt tineri, muncitori si profesionisti."

Mai multe detalii despre declaratiile lui Dacian Varga, pe SportLaMinut.ro

Foto: Aurelian Galice