Daddy Caddy de la BUG Mafia explica

Apropo.ro / 21.05.2005, 17:31
Daddy Caddy de la BUG Mafia explica
Ne-am întalnit cu Daddy Caddy, unul din greii BUG Mafia, la o terasa prin P-ța Iancului. Chelnerul Costica l-a recunoscut și în mijlocul interviului l-a rugat sa-i acorde un autograf: "pentru Costica, marele fan". Pana la final chelnerul a recunoscut ca e bun prieten cu Ombladon

Ne-am întalnit cu Daddy Caddy, unul din greii BUG Mafia, la o terasa prin P-ța Iancului. Chelnerul Costica l-a recunoscut și în mijlocul interviului l-a rugat sa-i acorde un autograf: „pentru Costica, marele fan”. Pana la final chelnerul a recunoscut ca e bun prieten cu Ombladon și Cheloo, dar asta nu înseamna ca nu apreciaza și muzica celor de la BUG Mafia.

Anul asta o sa scoateți doua albume.

De fapt este vorba de doua volume. Vor fi toate piesele noastre reeditate. Am fi vrut sa-l facem puțin mai mare, dar și așa este problema cu vanzarile, lumea nu are bani sa cumpere și atunci le-am restrans cat am putut în doua volume. O sa fie 14 piese reeditate pe fiecare volum, plus una noua la care probabil ca o sa facem și videoclip. Dupa cum vezi și tu, nu exista vanzari mai mari de o suta de mii decat foarte rar. În general, vanzarile la trupele bune sunt undeva la 50-60 de mii.

Trupele alea cum reușesc sa traiasca?

Nu știu, cred ca din concerte, pentru ca cei care pot canta oriunde, nefiind cazul nostru, se pot descurca foarte bine. Noi compensam mai mult din vanzari și mai puțin din concerte. E puțin anormal.

Și voi cum va descurcați?

Noi nu putem sa spunem ca traim bine, sau foarte bine. Traim normal.

Adica trageți mața de coada de la o luna la alta?

De la un an la altul. Daca am fi foarte fericiți, am avea mașini toți, am avea case. Dar n-avem.

V-ați gandit sa scoateți muzica mai comerciala?

Noi ne-am stabilit singuri drumul pe care am mers. Iar muzica nostra este comerciala pentru ca se vinde. Oricat ar fi de grea, tot comerciala e, chiar daca ea ca atitudine este mai underground. Însa cat ai putea sa vinzi? Cele mai mari vanzari ajung undeva la 150.000, cel mult. Adica „De cartier”, care a fost cel mai melodic album al nostru s-a vandut în 130.000.

Care ar fi soluția?

Ne tot gandim, dar nu cred ca exista o soluție reala. N-ai cum sa faci. Condiția din Romania, plus pirateria, plus netul. Nu știu ce minuni ar trebui sa se întample. Adica s-au întamplat, acum 6-7 ani Mircea Rusu a vandut cu „Omul bun și pomul copt” vreo 400 de mii, „Party in Transilvania” s-a vandut în vreo 300 și ceva de mii și Loredana cu „Buna seara, iubite” a vandut cam un milion. A, mai sunt colindele lui Hrușca, care ies în decembrie și se vand cu sutele de mii. Poate asta ar trebui, sa ne apucam de colinde. (rade)

Regretați cei 300.000 de euro care v-au fost oferiți la un moment dat? (s-a zvonit la un moment dat ca Alianța DA le-a oferit aceasta suma în campania electorala)

Nu.

Deloc?

Cum sa regreți așa ceva? Din moment ce i-am refuzat…

Care e de fapt povestea lor?

Pai nu sunt singurii bani pe care i-am refuzat. În total cred ca am refuzat vreo jumatate de milion. E o chestie de principiu. Nu puteam sa evoluam într-o campanie electorala din moment ce noi avem versuri care dau în sistem și în Guvern, și-n corupție.

Pai ei nu s-au gandit la asta? Banuiesc ca ați fi cantat tot piesele voastre.

Da, bineînțeles. Nu ni s-a cerut sa facem nimic nou. Probabil pentru ei tocmai asta era și artificiul. Ca aveam niște piese împotriva Guvernului și astfel partidul respectiv sau partidele respective puteau sa…

Adica la vremea respectiva ei reprezentau opoziția și acum puterea?

Nu conteaza asta. Orice partid ar fi fost, prin faptul ca noi cantam pentru ei, practic se excludeau din corupție.

În general artiștii au primit în campania electoral în jur de 10-20 de mii de euro. Voi de ce 300.000 de mii?

Probabil s-au gandit ca altfel nu am fi acceptat.

Nu au încercat sa pluseze?

Nu, pentru ca le-am dat un raspuns foarte categoric și au înțeles ca nu e vorba de bani. Era deja o suma foarte mare, care ne-ar fi mulțumit îndeajuns.

Cu fanele cum e?

Fanii?

Nu, fanele.

În general, avem mai mulți fani decat fane.

Cum așa, ca la o emisiune tv unde ați fost invitați sunau mai multe fane decat fani.

Pai da, pentru ca la emisiunea aia se uita mai multe femei decat barbați. Fiind și dimineața, mai mult femeile sunt acasa.

N-ați vorbit niciodata despre prietenele voastre. Aveți copii, sunteți însurați?

Avem prietene. N-avem copii, dar avem prietene.

Ele ce fac?

Ce sa faca? Sunt fete obișnuite.

Stau acasa și se uita dimineața la televizor sau dimpotriva?

Pai de-abia și-au terminat facultațile și acum încep serviciul.

Planuri de pensionare?

Ne dezvoltam și noi, ne-am facut o casa de producție, încercam sa scoatem o linie de haine pe care ne chinuim sa o lansam de vreo trei ani.

Ce nu merge?

Bani, nu avem bani de ajuns.

Vezi ca erau buni cei 300.000 de euro…

Erau buni, nu neaga nimeni, normal ca sunt buni 300 de mii de euro. Era vorba de principii.

Cu Paraziții cum va înțelegeți? Nu e mare prietenie între voi.

Cum sa zic, e mai mult o forma de respect. Înțepaturi în versuri exista, dar certuri concrete între noi nu au fost niciodata.

Ce parere ai despre manele?

Atata vreme cat e facuta bine și are un sens, nu vad care ar fi problema.

Citește interviul incomod integral numai în

Tags: