Daewoo si GM semneaza contractul

Apropo.ro / 28.12.2001, 10:54
Daewoo si GM semneaza contractul
Coreea de Sud va fi in masura sa semneze un acord definitiv pentru vanzarea constructorului auto Daewoo Motor catre grupul american General Motors pana la 20 ianuarie "Presedintele bancii noastre a precizat ca cele doua parti lucreaza inca la formularea detaliilor acordului. Contractul


Coreea de Sud va fi in masura sa semneze un acord definitiv pentru vanzarea constructorului auto Daewoo Motor catre grupul american General Motors pana la 20 ianuarie

„Presedintele bancii noastre a precizat ca cele doua parti lucreaza inca la formularea detaliilor acordului. Contractul definitiv va fi semnat pana la 20 ianuarie”, a declarat un purtator de cuvint al Korea Development Bank.

Dupa discutii ce au durat mai mult de un an, General Motors a semnat, in luna septembrie, un protocol de acord in conformitate cu care va plati 400 milioane de dolari pentru achizitionarea a patru uzine apartinind celui de-al treilea producator auto sud-coreean, in functie de cifra de afaceri. Uzinele sint situate la Changwon si Kunsan (Coreea de Sud), in Egipt si Vietnam.

La acea data, Korea Development Bank anuntase ca un acord definitiv va fi semnat pina la sfirsitul anului, dar aceasta procedura a trebuit sa fie aminata din cauza opozitiei sindicatelor fata de vinzarea activelor Daewoo.

Protocolul de acord a fost perceput drept prima etapa a unei achizitii menite sa salveze compania sud-coreeana. Daewoo Motor are datorii de peste 17 miliarde de dolari.

In conformitate cu un acord existent intre Daewoo si sindicate, salariatii companiei trebuie sa aprobe achizitia pentru ca aceasta sa aiba loc. Liderii sindicali au declarat anterior ca ar putea accepta proiectul de vinzare daca grupul american le ofera garantia ca versiunea definitiva a acordului nu va prevedea disponibilizari.
Sursa:www.mediafax.ro

Tags: