Daiana Anghel – Din balconul prefecturii la pupitrul ştirilor!

Apropo.ro / 24.12.2007, 00:00
Daiana Anghel - Din balconul prefecturii la pupitrul ştirilor!
Puţini ştiu faptul că prezentatoarea ştirilor de la postul Sport.ro are şi talent muzical. Deşi a considerat că muzica este doar o joacă pentru ea, Daiana Anghel a scos pe piaţă un album cu muzică populară, iar în liceu cînta la balconul prefecturii. Acum însă interpretează doar partituri sportive, iar din 7 ianuarie, la Sport.ro, va avea două ore de ştiri pe zi, de la 18.00 şi 21.00.

Prezentatoarea TV s-a apucat de cîntat dintr-o întîmplare. Nu mai are pe nimeni în familie cu acest har, de aceea nimeni nu se aştepta ca tocmai ea să aibă voce. Aşa că şi-a descoperit talentul de-abia la 15 ani. “Eram la Liceul de artă – secţia arhitectură. La sfîrşitul clasei a noua, în vacanţa de vară, am plecat într-o tabără de lucru în Iugoslavia. În tren, am aflat că de fapt acolo doar se va cînta, că va fi un cor mixt de sîrbi şi romăni.

Aşa că am început să-mi fac planuri pentru timpul în care lumea va fi la repetiţii şi concerte. Dar, cînd am ajuns în prima dimineaţă în sala de repetiţii, una dintre profesoarele de pian m-a întrebat ce voce sînt. Văzînd că nu răspund, mi-a dat cîteva note la pian. Le-am interpretat şi mi-a spus că sînt vocea a doua şi să mă duc pe rîndul din mijloc. Aşa, fără să realizez, am început să cînt cot la cot cu ceilalţi”. În Iugoslavia, Daiana a petrecut două săptămîni, timp în care a făcut ore de canto de două ori pe zi şi a fost la concerte în Belgrad şi alte oraşe. “Ultimul concert a fost special. Publicul ne-a cerut de trei ori bis şi, pentru prima dată, am simţit pe pielea mea energia transmisă de aplauzele publicului ridicat în picioare. Ţin minte că, la «Ana Lugojana», toată lumea s-a ridicat de pe scaune…”, a povestit ea. În ansamblul folcloric După un an de zile, s-a transferat la alt liceu, însă şi aici a avut ocazia să continue cu muzica. “Diriginta mea de la liceul la care m-am transferat a venit în clasă cu propunerea să facem un ansamblu folcloric. Eram clasa de filologie, nu aveam decît doi băieţi în clasă, aşa că vocile masculine au fost recrutate din alte clase şi, pe parcurs, grupul a început să se mărească. Diriginta s-a ocupat de tot: ne-a făcut rost de texte, de costume populare pentru cine nu avea acasă (eu aveam din zona Piteştiului) şi aşa s-a format ansamblul folcloric. Am ajuns să scoatem şi un CD”. Daiana şi-a adus aminte şi de momentele în care cînta în balconul prefecturii din Deva, oraşul său natal. În fiecare an, de Crăciun, acolo se organizau concerte de colinde. “În clasa a XII-a, am avut şi noi ocazia să cîntăm alături de ansambluri din toată ţara şi cîntăreţi de muzică populară. A fost prima oară cînd am conştientizat că nu e de joacă“.

Deşi a cochetat cu muzica, Daiana nu se gîndeşte să facă o carieră din acest lucru. “După ce am terminat liceul, a fost ca şi cum n-aş fi cîntat niciodată. Deci ultimul lucru la care m-aş gîndi vreodată e să rog un compozitor să-mi scrie o piesă! Mă consider prea măruntă pentru aşa ceva, am un simţ al ridicolului prea dezvoltat ca să urc pe o scenă şi să cînt atîta timp cît eu nu consider că mă ridic la nivelul artiştilor adevăraţi. Las asta pentru cei cu voci deosebite, eu am reuşit doar să nu falsez!”, a mărturisit ea. “Cîntatul a făcut parte din perioada liceului şi s-a încheiat o dată cu ea. Mi-a plăcut, m-am distrat, am o mulţime de amintiri frumoase, dar atît”. Cîntecul preferat al Daianei este o romanţă compusă pe versuri de Mihai Eminescu şi se numeşte “Pe lîngă plopii fără soţ”. Şi, pentru că muzica şi dansul merg mînă în mînă, prezentatoarea Sport.ro nu este străină nici de această activitate. “Oricît de mult aş dansa, nu obosesc niciodată!“, a declarat Daiana.

Daiana îşi petrece Crăciunul în Bucureşti şi organizează o seară specială cu prietenii. Un rol foarte important îl are meniul de Sărbători, care trebuie să fie, obligatoriu, tradiţional romănesc. “Mi se pare că nu are farmec dacă nu mănînc felurile specifice Crăciunului, ca să nu mai vorbesc că mi-e dor de tăierea porcului. Cînd eram mică, stăteam să văd cum se fac cîrnaţii, şunca şi restul produselor, iar mi se părea cea mai gustoasă mîncare!”, a povestit Daiana.