Daiana Anghel – Senzaţii tari de Formula 1

Apropo.ro / 26.05.2008, 00:00
Daiana Anghel - Senzaţii tari de Formula 1
Prezentatoarea ştirilor Sport.ro a fost pilot pentru o zi, cu ocazia celui mai exclusivist eveniment de Formula 1 organizat de Renault. Daiana a primit lecţii de la instructorii care au scos campioni mondiali, fiind copilotul lui Nelson Piquet, fiul triplului campion mondial de Formula 1.

Ştirista a testat, pe rînd, monopostul de Formula Renault, apoi a simţit senzaţiile pe care le trăiesc piloţii de Formula 1 într-un bipost. Ziua şi-a încheiat-o cu Nelson Piquet, într-un Renault Megane Trophy, un bolid de 450 kg lansat anul trecut exclusiv pentru cursele de circuit. Daiana avea deja experienţa vitezei de la raliurile din Romănia la care a participat, dar testele din Franţa au lăsat-o fără cuvinte.

“Cînd am auzit motoarele pornite, am simţit un gol în stomac şi adrenalină era la cote maxime. A fost extraordinar!”. Cursa cu monopostul nu a fost fără incidente. Daiana a tras o sperietură serioasă cînd, din cauza vitezei, s-a izbit cu maşina de un parapet. “Au venit toţi în fugă să mă scoată din monopost, m-au întrebat dacă sînt OK, dacă mă doare ceva, m-au trimis la recuperator, dar tot ce simţeam era ciuda că am făcut o mişcare greşită. Nu m-am retras, am continuat programul alături de ei”. Experienţa din Franţa a ajutat-o pe Daiana să se mai tempereze în traficul din Bucureşti. “Eu conduc destul de sportiv, mă bag printre celelalte maşini din trafic mereu la limită. Faptul că am mers cu peste 300 km/h în Franţa m-a liniştit pentru o perioadă. Nu suport deloc traficul din Bucureşti, mă enervează să stau pe loc. Poate de aceea mi-am şi dezvoltat stilul acesta agresiv de condus, pentru că simt că trebuie să profit cînd găsesc ocazia”, mărturiseşte ştirista Sport.ro.