Dalai Lama l-a tras de barba pe cameramanul Sergiu Matei!

Apropo.ro / 19.12.2008, 10:07
Dalai Lama l-a tras de barba pe cameramanul Sergiu Matei!
Sergiu Matei, cameramanul Stirilor ProTv s-a intalnit saptamana trecuta, la Varsovia, cu Dalai Lama.

Sergiu Matei, cameramanul Stirilor ProTv s-a intalnit saptamana trecuta, la Varsovia, cu Dalai Lama.

Liderul spiritual tibetan s-a aflat aici intr-o vizita oficiala si, fiind atat de aproape de Romania si-a dorit foarte mult sa il intalneasca pe Sergiu.

Intrevederea trebuia sa aiba loc inca de acum doi ani, in 2006.

Atunci, Sergiu aflat intr-o expeditie pe muntele Cho Oyu a reusit sa surprinda imagini terifiante cu tibetanii impuscati de granicerii chinezi.

Imaginile au facut atunci inconjurul lumii, reportajul “Tibetans at the Chinese Border” fiind nominalizat si la Premiile Emmy, categoria "News".

Dalai Lama si-a exprimat inca de atunci dorinta de a-l intalni pe cameramanul Stirilor ProTv, insa cei doi s-au vazut pentru prima oara abia acum cateva zile.

"A fost o intalnire foarte emotionanta. De cum i-am auzit vocea, am ramas mut. Simteai cum vorbeste sufletul din el. S-a uitat la mine si m-a intrebat: Tu esti romanul care ne-a ajutat? Atunci vino cu mine!" povesteste Sergiu.

Timp de 10 minute, cei doi au vorbit despre expeditie, iar Dalai Lama nu a incetat sa-i multumeasca pentru ceea ce a facut. "Mi-a spus ca imi este recunoscator pentru faptul ca am avut curajul sa public acele imagini si sa vorbesc lumii intregi despre drama tibetanilor", a mai adaugat Sergiu Matei.

La sfarsitul intalnirii Sergiu i-a daruit liderului tibetan patru fotografii din timpul expeditiei.

"Am simtit o bucurie sincera din partea lui atunci cand a primit fotografiile. Mi-a spus ca nu a mai vazut acele locuri de mai bine de 50 de ani si ca ii face o mare placere sa le revada", a povestit cameramanul Stirilor ProTv.