Dallas 2012 – Există viaţă după J.R.?

Apropo.ro / 19.01.2013, 07:00
Dallas 2012 – Există viaţă după J.R.?
Continuare a celebrului serial “Dallas”, difuzat între 1978 şi 1991, “Dallas 2012” îi are în distribuţie pe câţiva dintre actorii originali, dar se concentrează pe rivalitatea dintre fii lui J.R. şi Bobby, respectiv John Ross Ewing şi Christopher Ewing.

Alături de John Ross (Josh Henderson) şi Christopher (Jesse Metcalfe), în primul sezon al serialului apar personajele atât de familiare unora dintre noi: J.R. (Larry Hagman), Sue Ellen Ewing (Linda Gray, 72 de ani) şi Bobby (Patrick Duffy, 63 de ani). In plus, ca invitaţi, vor apărea de-a lungul episoadelor Lucy (Charlene Tilton, 54 de ani), Ray (Steve Kanaly, 66 de ani) şi vechiul rival al familie Ewing Cliff Barnes (Ken Kercheval, 77 de ani).
Pe 23 noiembrie 2012, Larry Hagman (81 de ani) a murit din cauza complicaţiilor unui cancer la gât. Vestea i-a prins cu garda jos pe producători, care au anunţat până la urmă că personajul J.R.Ewing va avea parte de un final grandios, iar funeraliile lui se vor regăsi în al doilea sezon al serialului.

Speriaţi că serialul ar putea să îşi piardă din telespectatori, după moartea actorului Larry Hagman, interpretul lui J.R., producătorii „Dallasului” se gândesc la mai multe variante.

Una ar fi readucerea în distribuţia serialului a actriţei Victoria Principal (63 de ani), interpreta Pamelei, fosta soţie a lui Bobby Ewing. Pamela, personajul interpretat de Victoria, a ieşit din scenariu în 1987 şi a reaparut câteva zeci de episoade mai târziu ca ducând o viaţă nouă, departe de ferma familiei Ewing, şi luptându-se cu o boală grea. Cum scenariştii nu au „ucis-o” niciodată, este foarte posibil ca Pamela să revină în scenă cât de curând.

Unul dintre afişele serialului îi înfăţişează pe protagonişti dezbrăcaţi, purtând nimic altceva decât nişte prosoape albe. Sloganul care acompaniază imaginea, „S-au întors şi nu, nu este un vis”, aduce un omagiu subtil serialului din anii ’80, când întreg sezonul opt nu a fost decât un vis, iar telespectatorii au aflat acest lucru în premiera sezonului 9, când Pamela l-a descoperit pe Bobby, despre care credea că a murit, viu şi bine mersi la duş.

Serialul original a fost filmat, în mare parte, în California şi nu în Texas. De data aceasta, toate filmările au loc chiar în Dallas şi în împrejurimi, ceea ce adaugă un plus de realism show-ului. (In vechiul serial, multe dintre scenele de exterior conţineau numai close-upuri pentru a evita intrarea palmierilor în cadru).

Fanii serialelor americane vor spune că noul „Dallas” este o reuniune a show-ului „Neveste disperate”. Pe lângă Jesse Metcalfe, care a jucat rolul unui grădinar pe care pusese ochii personajul Evei Longoria, din distribuţie mai face parte Brenda Strong, în rolul Ann Ewing. Din „aripa tânără” mai fac parte senzualele Jordana Brewster şi Julie Gonzalo.

Gabriela Groza