Damascul își cere scuze pentru doborârea unui avion turc de vânătoare

Apropo.ro / 23.06.2012, 16:00
Damascul își cere scuze pentru doborârea unui avion turc de vânătoare
Recep Tayyip Erdogan, prim ministrul turc, a anunțat că Damascul își cere scuze pentru doborârea unui avion de vânătoare turc în largul coastelor siriene.

Erdogan a „declarat că au sosit scuze din partea Siriei în legătură cu acest eveniment, că Siria își exprimă tristețea și că a fost vorba despre o eroare”, scrie editorialistul de la Habertürk Fatih, în urma unei discuții cu premierul turc.

Premierul turc a convocat vineri seară o reuniune de criză cu șeful Statului Major al forțelor armate și o serie de miniștri la Angara, în urma acestui incident cu Siria, a declarat agenția de presă Anatolia.

„Contactul radar și radio cu unul dintre avioanele noastre care a decolat la ora (locală) 10.30 (10.30, ora României) de la Malatya (în estul Turciei) a fost întreruptă la ora (locală) 11.58 (11.58, ora României), (în timp ce se afla deasupra) mării, la sud-est de provincia Hatay (sud)”, riverană cu Siria, a anunțat Statul Major, citat într-un comunicat postat pe site-ul său de Internet.

Guvernatorul din Malatya, Ulvi Saran, a declarat pentru Atatolia că avionul respectiv era un avion de tip F-4, cu doi piloți la bord.

Citiți mai multe despre acest incident între Siria și Turcia pe Mediafax.ro.