Dâmbovita: O biserica monument istoric a fost lovita de un trasnet

Apropo.ro / 12.07.2007, 12:30
Dâmbovita: O biserica monument istoric a fost lovita de un trasnet
Turla Bisericii "Sf. Vineri" din municipiul Târgoviste, construita în secolul al XV- lea, a luat foc, în noaptea de meircuri spre joi, dupa ce a fost lovita de un trasnet, o mare parte a bunurilor amenintate de flacari fiind mutate de urgenta din lacasul de cult, transmite

Turla Bisericii „Sf. Vineri” din municipiul Târgoviste, construita în secolul al XV- lea, a luat foc, în noaptea de meircuri spre joi, dupa ce a fost lovita de un trasnet, o mare parte a bunurilor amenintate de flacari fiind mutate de urgenta din lacasul de cult, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Patru autospeciale si o platforma de lucru la înaltime din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Basarab I” au intervenit rapid si au stins incendiul.

„Biserica a fost construita în secolul al XV-lea. Din fericire pagubele nu sunt însemnate. Turla a fost rezistenta si din aceasta cauza apa nu a patruns în interiorul bisericii. Au fost doar câteva mici surgeri în zona ferestrelor, dar am intervenit prompt si am mutat patrimoniul din zonele respective”, a declarat directorul Complexului Muzeal Curtea Domneasca din Târgoviste, Ovidiu Cârstina.

Mediafax