Dan Apolzan – principal, Razvan Lucescu – secund

Apropo.ro / 16.07.2004, 10:34
Dan Apolzan - principal, Razvan Lucescu - secund
Președintele FC Rapid, Dinu Gheorghe, a declarat, joi, ca, deoarece Razvan Lucescu nu îndeplinește condițiile necesare pentru a antrena o echipa din Divizia A, în acte va figura ca antrenor principal Dan Apolzan. "Din punctul de vedere al documentelor, antrenor principal la

Președintele FC Rapid, Dinu Gheorghe, a declarat, joi, ca, deoarece Razvan Lucescu nu îndeplinește condițiile necesare pentru a antrena o echipa din Divizia A, în acte va figura ca antrenor principal Dan Apolzan.

„Din punctul de vedere al documentelor, antrenor principal la Rapid va fi Dan Apolzan, iar Razvan Lucescu va fi antrenor secund”, a declarat Dinu Gheorghe.

Președintele FC Rapid a precizat ca și-ar dori ca gruparea giuleșteana sa faca performanța. „Durata șederii mele la club conteaza mai puțin. Sîntem mulțumiți de transferurile pe care le-am facut în aceasta vara, dar mai avem nevoie de un fundaș central și de un portar pentru a asigura un echilibru la toate compartimentele. Nu am renunțat la pista Eugen Baciu de la Bacau și purtam tratative și pentru portarul Catalin Grigore de la Poli AEK Timișoara. Nu m-a îngrijorat înfrîngerea suferita în meciul cu FC Sion. Este un joc de pregatire și nu s-a stabilit înca primul unsprezece, jucatorii sînt în plin proces de pregatire”, a spus Dinu Gheorghe.

Oficialul rapidist a menționat ca gruparea giuleșteana vrea în continuare sa-și negocieze singura drepturile de televizare. „În funcție de ce ne prezinta LPF la Adunarea Generala de vineri, vom stabili ce poziție vom adopta în problema drepturilor de televizare. FC Rapid nu a înaintat la LPF numarul de cont pentru a primi banii din drepturile TV. Dorim sa negociem drepturile singuri. Dinamo, Steaua și Rapid au aceeași atitudine fața de aceasta problema”, a încheiat Dinu Gheorghe.

Răzvan Lucescu: „Înfrîngerea cu FC Sion este o lecție binemeritată”

Antrenorul echipei Rapid București, Răzvan Lucescu, a declarat că înfrîngerea suferită, miercuri, de formația sa în fața grupării elvețiene de ligă secundă FC Sion, scor 1-2, reprezintă o lecție binemeritată pentru elevii săi, informează site-ul oficial al gruparii giuleștene.

„Am făcut o primă repriză foarte proastă, în care elvețienii ne-au supus unei presiuni pe care mi-aș fi dorit să o văd la noi. Adversarii au fost mai proaspeți, au fost primii la minge. Pentru noi ar exista și unele circumstanțe, cum ar fi oboseala drumului făcut pînă aici, iar a doua zi după sosire am făcut un antrenament de 90 de minute, neținînd cont, intenționat, de meciul din acea seară. Partea bună a fost aceea că am putut trage niște concluzii importante. Una pesta alta, este o lecție binemeritată pentru noi, venită, sper eu, la timp”, a spus Lucescu.

Tehnicianul rapidist a precizat că în repriza a doua echipa sa a fost mai determinată. „Am intrat mai hotărâți, iar tinerii introduși în teren au reușit, în bună măsură, să întoarcă jocul. Pînă la eliminările lui Maftei și Marius Constantin i-am ținut pe elvețieni în jumătatea lor. Episodul eliminărilor m-a deranjat și nu-l pot explica decît prin oboseala care a generat o stare de nervozitate a unora dintre jucători. Nu m-a pus pe gînduri atît faza în care amîndoi jucătorii s-au lovit, dar numai pe Maftei l-a văzut arbitrul, cît atitudinea foarte nervoasă a lui Maftei pe toată durata primei reprize. Iar Constantin s-a dus să înjure arbitrul, lucru cu care nu pot fi în nici un caz de acord. Este exact ceea ce le-am spus și la hotel”, a comentat Lucescu.

Rapid a pierdut cu 1-2 (0-2) în fața lui FC Sion, în primul meci din cadrul turneului de pregătire din Elveția. Golul giuleștenilor a fost înscris de Maftei, din penalti, în minutul 70. Jucătorii Vasile Maftei și Marius Constantin au fost eliminați de pe teren.

Rapid a evoluat în următoarea alcătuire: Dolha (Curcă ’61) – M. Constantin, Maftei, Perjă – Bădoi (Dumitru ’86), Măldărășanu (Negru ’46), Ilyeș (N.Grigore ’46), Artavazd Karamian (I.Stancu ’46) – S.Ilie (Arman Karamian ’46), D.Niculae (Ziyati ’46), Burdujan.

Mediafax