Dan Chișu gatește cu viteza luminii cu SolarDOM

Apropo.ro / 08.03.2006, 12:07
Dan Chișu gatește cu viteza luminii cu SolarDOM
Nimic mai adevarat... LG Electronics a anunțat lansarea în România a noului SolarDOM, primul cuptor din lume ce îmbina caracteristicile cuptorului convențional cu tehnologia cuptorului cu microunde, recunoscut pe plan mondial atât datorita perfomanței, cât și a design-ului.

Nimic mai adevarat… LG Electronics a anunțat lansarea în România a noului SolarDOM, primul cuptor din lume ce îmbina caracteristicile cuptorului convențional cu tehnologia cuptorului cu microunde, recunoscut pe plan mondial atât datorita perfomanței, cât și a design-ului.

Lansarea s-a dorit a fi una memorabila și cu stil, sub forma unei demonstrații de gatit susținuta de Dan Chișu, maestru autohton în arta culinara, care a oferit doamnelor adevarate delicii pregatite cu noul cuptor.

Noul SolarDOM vine cu un design elegant, ușurința de operare și tehnologie inovatoare, iar în același timp rezolva problema economisirii spațiului din bucatarie. Prevazut cu un sistem Smart Guide Display, cuptorul ne afișeaza funcțiile pe un ecran color LCD, oferindu-ne în permanența informații cu privire la stadiul de preparare a alimentelor și instrucțiunile de folosire aferente.

Cum funcționeaza o astfel de minune? SolarDOM utilizeaza undele create printr-o combinație de surse de încalzire diferite: tuburi de halogen, doua rezistențe, ventilatoare de aer fierbinte. În plus, caldura circula mult mai eficient datorita cavitații rotunde și reflectorului de lumina, care direcționeaza lumina tubului de halogen spre centrul cavitații, concentrând undele în alimente. Rezultatul acestei fuziuni este o preparare a alimentelor mai rapida și de calitate superioara. Dar mai spectaculos este faptul ca SolarDOM este de trei ori mai rapid decât un cuptor convențional și poate fi încalzit pâna la 320 0C (608 F) în numai cinci minute, ceea ce înseamna ca nu mai necesita pre-încalzire.

Chiar daca pare extras din carțile de science fiction, cercetatorii de la institutul german LGA QualiTest GmbH ne pot confirma calitațile excepționale ale cuptorului, SolarDOM obținând cele mai bune calificative pentru categoriile coacere, prajire și grill, devansând celelalte cuptoare convenționale sau cu microunde testate. Aceasta calitate a alimentelor astfel preparate a fost posibila numai datorita tehnologiei LG, care, în premiera pentru piața mondiala a electrocasnicelor, ofera viteza unui cuptor cu microunde convențional alaturi de gustul desavârșit asigurat de un cuptor tradițional.

Ogilvy PR