Dan Chișu, omul care spune NU

De: Mia Nicolescu / 13.11.2013, 13:00
Dan Chișu, omul care spune NU
Regizorul și producătorul Dan Chișu a acceptat să răspundă întrebărilor puse de Apropo.ro. Ne-a dezvăluit care este cea mai mare calitate a sa și despre șansa de a fi star peste hotare.

Născut în 1955 la Brăila, Dan Chișu este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați regizori, actori și producători din România. 

A jucat în filme ca „Senatorul Melcilor” (1995), „Asfalt Tango” (1996), „Faimosul paparazzo” (1999), scurtmetrajul „Datorie” (2006) și serialul „La urgență”, iar în anul 2010 a debutat ca regizor, scenarist și producător cu filmul de lungmetraj „WebSiteStory”.

În 2011 a lansat a doua producție regizată de el – „Ursul”, urmată de „Și caii sunt verzi pe pereți”, „Deja Vu” (2013) și „București NonStop” (2013).

Despre omul Dan Chișu aflați din răspunsurile oferite chiar de el într-un interviu pentru Apropo.ro!

Apropo.ro: Cum credeți că v-ar caracteriza femeile?

Dan Chișu: Nu cred în etichete. Sau șabloane. Nu știu și nici nu mă interesează cum sunt caracterizat. Singura certitudine pe care o am este aceea că trăiesc exact cum vreau.

Dan Chișu

Apropo.ro: Ce meserie credeți ca vi s-ar potrivi?

Dan Chișu: Am realizat că superficialitatea este cea mai mare calitate a mea, de aceea nu-mi permit să fac doar un singur lucru.

Apropo.ro: Care este proverbul care vă place cel mai mult?

Dan Chișu: Nu am un proverb preferat dar îmi place zicala: „Fiecare tinde către limita incompetenței”.

Apropo.ro: La ce vârstă doriți să părăsiți această lume?

Dan Chișu: Sper ca tot ceea ce am făcut profesional să nu mă „lase” să dispar foarte repede.13ș30

Apropo.ro: Ce figură din showbiz-ul românesc credeți că ar avea șanse să fie star și peste hotare?

Dan Chișu: Nu sunt în măsură să mă pronunț. Mulți au calitățile necesare pentru a fi staruri peste hotare. Poate e vorba doar despre curajul de a-ți asuma riscuri sau este condiționalitatea spațiului în care te naști.