Dan Cîrstea e finalist ”iUmor”, dar îi e teamă de vorbitul în public!

De: Andra Voiculescu / 18.05.2018, 11:20
Dan Cîrstea e finalist ”iUmor”, dar îi e teamă de vorbitul în public!
Dan Cîrstea, unul dintre cei 11 finalişti din acest sezon, a fost o surpriză pentru juraţi, dar şi pentru telespectatori. Cîrstea nu doar că nu trăieşte din spectacole, ci mai are şi trac de vorbitul în public! Cu toate acestea, el îşi va învinge din nou temerile şi va urca pe scenă în marea finală de pe 27 mai, de la ora 20.00, la Antena 1!

Dan Cîrstea le-a povestit juraţilor ”iUmor” că a descoperit recent că poate scrie comedie, dar soţia a fost cea care l-a încurajat să se înscrie sezonul acesta. Admirator declarat al lui Mihai Bendeac, Dan Cîrstea a prezentat un jurnal de ştiri mondene, cu tot cu ilustraţii, în care a luat la rând mai multe vedete din România, spre amuzamentul celor trei juraţi. 

Cu atât mai suprinşi au fost Delia, Mihai Bendeac şi Cheloo să afle că Dan nu trăieşte din această pasiune a sa, ci lucrează într-un atelier auto din Piteşti şi are pregătire de informatician. ”Eu cred că dacă acest număr ar fi fost în finală, ar fi câştigat detaşat”, a spus Mihai Bendeac.
”Temerea cea mai mare înainte de a urca pe scena iUmor a fost vorbitul în public! Dar după ce am apărut la emisiune, am câştigat o oarecare notorietate, lucru care m-a ajutat să cunosc câţiva oameni faini din ramura asta a comediei. În plus, cea mai dezarmantă reacţie a venit de la unchiul meu, care mi-a spus că şi dacă aş fi fost un străin, numărul meu tot l-ar fi făcut să descarce aplicaţia şi să mă voteze. Dar că este foarte important ca în finală să demonstrez că succesul din audiţii nu a fost pură întâmplare”, mărturiseste Dan Cirstea. 
Piteşteanul are un program pe care încercă să îl respecte atunci când îşi scrie materialele, mai ales că în continuare trebuie să meargă şi la serviciu. ”Ca să-mi vină inspiraţia, mă închid într-o cameră, intru într-un mod de stoarcere a creierului şi îmi las imaginaţia să zboare. În condiţiile în care lucrez câte 3-4 ore în fiecare noapte, durează cam 2-3 săptămâni să pregătesc un spectacol”, mai spune Cîrstea, care se pregăteşte acum pentru prima sa finală ”iUmor”.
 

Cea mai îndrăgită emisiune de umor din România se apropie de finalul celui de-al cincilea sezon. Duminică, 20 mai, telespectatorii vor putea revedea cele mai tari momente marca ”iUmor”, iar duminică, 27 mai, de la ora 20.00, la marea finală, românii vor afla cine este câştigătorul din acest sezon! Irinel şi Diana, Andrei Gîrjob, Sevi şi Francesca, Bogdan Zloteanu, Isabela Iacupovici, Renata Cilan, Mirela Buhuş, Dan Cîrstea, Andrei Cojocaru, Cătă Dum şi Dan Ţuţu sunt cei care se luptă de această tată pentru marele premiu. Finala ”iUmor” va fi înregistrată, însă votul telespectatorilor se va face live, după ce fiecare dintre câştigătorii celor 11 ediţii îşi va prezenta numărul pregătit.
Dacă în audiţii aceştia aveau nevoie de două dintre voturile juraţilor pentru a ajunge la vot în aplicaţia ”iUmor”, în marea finală, concurenţii trebuie să îi convingă pe toţi trei, altfel sunt eliminaţi. În seara difuzării marii finale, publicul telespectator va putea vota interpretarea concurenţilor într-un interval de 20 de minute pentru a decide prin votul prin  SMS la 1313 (numai în reţelele mobile VODAFONE, ORANGE, TELEKOM) marele câştigător, care va pleca acasă cu marele premiu în valoare de 20.000 de euro.