Dan Finţescu – Vrea să devină tătic “bestial” pentru un copil genial

Apropo.ro / 16.06.2008, 00:00
Dan Finţescu - Vrea să devină tătic “bestial” pentru un copil genial
...pe care el şi soţia lui îl plănuiesc pentru anul următor. Pînă atunci, prezentatorul rubricii meteo de la Prima TV are o vară megaîncărcată, cu turnee prin toată ţara. El este şi MC de turneu al trupei Sistem.
“Sper ca în rubrica meteo de la Prima TV să spun doar adevărul gol-goluţ şi nu basme”, îşi începe povestirea energicul Dan Finţescu. “Textele reprezintă o compilaţie de date luate din mai multe surse, sintetizate şi cosmetizate, astfel încît să devină uşor de înţeles pentru oricine”. Şi în timpul lui liber verifică aproape permanent informaţiile meteo, însă nu ar putea spune că ploaia sau viscolul l-au ţinut vreodată în casă. Dimpotrivă. Ne prezintă această rubrică pentru că are… energie în exces. “După ce matinalul muzical de la Prima TV, pe care îl găzduiam, a fost scos din grilă, au urmat cîteva luni de pauză. Apoi, s-a introdus un nou format matinal, de ştiri, unde aveau nevoie de cineva cu energie la primele ore ale dimineţii şi care să se caţere pe fostul sediul Prima TV şi să prezinte meteo de afară. Era ianuarie şi, pentru că Murphy chiar a fost genial, evident că primele live-uri le-am făcut la minus 22 grade Celsius, într-un mare viscol”, îşi aminteşte el.

A început cu filme de categoria B
Traseul lui profesional a fost extrem de întortocheat. A intrat în televiziune dintr-o pură întîmplare. În liceu, a jucat la Castel Films în filme americane de categorie B, adică ieftine. “Eram pentru că vorbeam engleza-americană fără accent. Normal, mi-au intrat gărgăuni artistici în cap şi voiam să devin actor”. În clasa a XI-a, a ajuns la Teatrul Pod, unde a început să se pregătească pentru examenul de admitere la actorie, spre disperarea părinţilor lui ingineri şi sub atenta supraveghere a lui Cătălin Naum. Pînă la urmă, a renunţat la ideea cu actoria, pentru că s-a lămurit că nu e potrivită pentru el. În anul I de facultate, a auzit vorbindu-se despre un casting de prezentatori la Prima TV pentru matinal. “I-am convins că-s băiat deştept, vesel şi spontan, şi uite aşa am început. Pentru mine, acesta era un job care să-mi ofere nişte bani de buzunar în studenţie, pentru că planul era clar: master în străină­tate”. Realitatea este că de 8 ani munceşte la Prima TV. “În 2005, am făcut un an de pauză la Prima TV. Am acceptat provocarea de a fi director de programe la televi­ziu­nea U. A fost o experienţă inte­resantă, dar pînă la urmă tot la Prima dragoste m-am întors”. De şapte ani, este şi MC la eveni­mente şi petreceri şi de doi ani -MC-ul de turneu al trupei Sistem. “Am şi o firmă care se ocupă de producţie video şi organizare de evenimente, de care mărturisesc că nu prea mai am timp să mă ocup, dar care are marele talent de a supravieţui prin nişte capa­cităţi în totalitate necunoscute mie”, spune el zîmbind.

Împlinit alături de soţie
În prezent, nu crede că îi lipseşte ceva din viaţă. “De cînd am descoperit-o pe soţia mea şi ea a avut inconştienţa să spună în faţa autorităţilor, chiar sînt un om împlinit. Ce-mi mai doresc? Să fiu un tată bestial pentru copilul genial pe care soţia mea şi cu mine ni-l tot plănuim pentru anul care vine. Şi, profesional, sînt sigur că aş mai avea foarte multe lucruri de spus şi de demonstrat”.