Dan Helciug, de nerecunoscut. A ajuns la munca de jos – FOTO

De: Cătălina Matei / 12.12.2016, 12:14
Dan Helciug, de nerecunoscut. A ajuns la munca de jos - FOTO
Împreună cu Oana Roman şi Marius Elisei, Anamaria Prodan, Nea Mărin şi Liviu Vârciu, artistul Dan Helciug a muncit de dimineaţa până seara în această ediţie a emisiunii ”Poftiţi la muncă” care va fi difuzată luni 12 şi marţi 13 decembrie, la Antena 1 de la ora 20:30.

Această nouă provocare pentru vedete a avut loc într-un decor elegant, la conacul Brukenthal din Avrig, lângă Sibiu. Pentru Dan cel mai dificil moment a fost trezitul de dimineaţă. Dar nu pentru că el ar dormi mult de obicei ci pentru că ”după câteva ore de somn şi ore întregi de muncă, la 8:00 când apărea Nea Marin fresh la uşă, pregătit ca de nuntă, îmi venea sa mă împuşc… sau… să-l împuşc 🙂”, îşi aminteşte artistul, căruia însă i-a plăcut foarte mult atmosfera de lucru şi ”trupa de şoc” din care a făcut parte. El povesteşte că s-a distrat copios urmărind scene ca din filmele de comedie ai căror protagonişti au fost Nea Mărin şi Liviu Vârciu. Deşi nici el nu a scăpat de mustrări. ”Nea Mărin urlă din principiu, eu aşa zic. Bănuiesc că atunci când s-a născut, toate ursitoarele lui se certau în gura mare!”, se amuză Dan, mai ales că nu s-a dat în lături de la muncă.

El a cules şi a curăţat ştiuleţii de porumb, a adunat paie, a hrănit cai, o bivoliţă, cerbi şi căprioare, a făcut pâine la un laborator, a cântat şi a dansat la o şezătoare, unde a fost şi foarte creativ, inventând un sistem de învârtit fusul pe podea, ca titirezul. Cel mai mult s-a amuzat la cules de ciuperci, unde a găsit doar una singură şi fiind maestru de ceremonii la balul de palat, în rolul de ajutor al baronului, personaj interpretat de Oana Roman. ”Mi-au plăcut foarte mult costumele de epocă, a fost una dintre cele mai minunate experienţe trăite de mine într-un show tv. M-am distrat copios în rolul de Master of Ceremony şi de pianist de la curtea Baronului”, spune Dan.

Ce i-a lipsit cel mai mult în timpul filmărilor şi cât de bine s-a achitat de toate sarcinile sale, telespectatorii vor vedea în această ediţie a emisiunii ”Poftiţi la muncă”, de la ora 20:30, la Antena 1.