Dan Petrescu a rupt-o cu Hagi

Apropo.ro / 10.12.2001, 13:51
Dan Petrescu a rupt-o cu Hagi
Dan Petrescu, a declarat ca relatiile de prietenie dintre el si Gheorghe Hagi s-au intrerupt dupa ce acesta a devenit selectioner al reprezentativei Romaniei, informeaza agentia de presa Onefootball. "Sint dezamagit ca nu mi-a telefonat niciodata, de cind a fost numit selectioner.


Dan Petrescu, a declarat ca relatiile de prietenie dintre el si Gheorghe Hagi s-au intrerupt dupa ce acesta a devenit selectioner al reprezentativei Romaniei, informeaza agentia de presa Onefootball.

„Sint dezamagit ca nu mi-a telefonat niciodata, de cind a fost numit selectioner. Pentru mine era mai mult decit un coleg de la echipa nationala, credeam ca am gasit in el un prieten apropiat. Din nefericire, am descoperit ca Hagi nu este omul care speram sa fie, ci o persoana care isi uita prietenii si fostii coechipieri”, a spus Petrescu.

Agentia citata noteaza ca Petrescu si-a manifestat dezamagirea referitor la faptul ca Hagi nu i-a acordat incredere si nu l-a convocat la selectionata Romaniei. „Hagi stia ca nu jucasem prea multe meciuri, la Southampton, dar stia, de asemenea, ca aduc noroc nationalei Romaniei. Cind eram convocat pentru partidele importante, din preliminariile turneelor finale, intodeauna cistigam meciul, daca eram prezent pe teren. Dar Hagi nu a apelat la mine. (…) Imi pare rau ca nu mi-a dat ocazia sa arat ca nu sint un jucator terminat. Eu sint genul de om care ar fi rasplatit din plin o astfel de favoare”, a adaugat jucatorul roman.

Onefootball mentioneaza ca fotbalistul formatiei Southampton sustine ca ar fi fost capabil, gratie experientei sale, sa impiedice ratarea calificarii la Cupa Mondiala din anul 2002. „Infringerea din barajul cu Slovenia a marcat cel mai scazut nivel la care a ajuns nationala Romaniei, de cind stiu eu. Este cel mai rusinos rezultat inregistrat de selectionata tarii mele in ultmii zece ani. Nu mi-am imaginat niciodata ca slovenii, care joaca atit de slab, se vor califica, in defavoarea noastra, la Cupa Mondiala. Imi dau seama ca acest esec a spulberat si sansele mele de a mai evolua vreodata, inr-o competitie importanta, alaturi de echipa nationala”, a afirmat jucatorul roman

Potrivit agentiei citate, Petrescu a dezmintit zvonurile conform carora va reveni in Romania, pentru a antrena, alaturi de Hagi, echipa Dinamo Bucuresti. „Hagi a uitat ca mai traiesc. Nu am vorbit cu el de vreo sase luni. Prin urmare, ipoteza ca imi voi rezilia contractul cu gruparea Southampton pentru a ma intoarce sa antrenez in Romania tine de domeniul fanteziei, mai ales ca Hagi nu s-a interesat deloc, in ultimul timp, daca mai sint in viata sau nu. .

Referitor la activitatea sa in cadrul echipei Southampton, Petrescu a declarat ca vrea sa ramina la gruparea engleza pina la expirarea contractului sau, in anul 2003. „Pina ce imi voi incheia contractul cu clubul Southampton, ma voi stradui sa-i dovedesc antrenorului Gordon Strachan ca merit inca o sansa de a fi numit titular. Intre timp, voi termina cursul de antrenori pe care l-am inceput si voi reveni, in 2003, in Romania, pentru a antrena o echipa de aici”, a afirmat mijlocasul roman, citat de Onefootball.

Gheorghe Hagi, care a fost antrenor al nationalei Romaniei in perioada iunie – noiembrie 2001, a ratat calificarea cu prima reprezentativa „tricolora” la Cupa Mondiala din anul 2002, dupa meciurile de baraj cu selectionata Sloveniei
Sursa:www.mediafax.ro