Dan Petrescu revine in Divizia A

Apropo.ro / 03.07.2002, 12:39
Dan Petrescu revine in Divizia A
Fostul internațional român Dan Petrescu a declarat, într-un interviu acordat site-ului oficial al clubului Southampton, ca și-a reziliat pe cale amiabla contractul cu gruparea "Sfinților" și se va întoarce în România pentru a-și începe cariera de antrenor. În prezent,

Fostul internațional român Dan Petrescu a declarat, într-un interviu acordat site-ului oficial al clubului Southampton, ca și-a reziliat pe cale amiabla contractul cu gruparea „Sfinților” și se va întoarce în România pentru a-și începe cariera de antrenor.

În prezent, Petrescu studiaza oferte de la trei cluburi de elita, deși contractul lui cu gruparea Southampton era valabil pentru înca un an.

Dan Petrescu spera ca indiferent de clubul pe care îl va alege va avea succes în cariera și va avea posibilitatea sa revitalizeze fotbalul românesc. „Doresc sa capat experiența ca antrenor în România, așa cum am facut și ca jucator. În România m-am pregatit pentru o cariera de succes și acum vreau sa dau țarii ceva înapoi. Jucatorii care au evoluat în strainatate au datoria de a reveni în țara și sper ca voi putea lucra cu oameni ca Hagi și Gheorghe Popescu pentru a îmbunatați imaginea fotbaluluo românesc. Acest sport are multe probleme, mai ales dupa ratarea calificarii la Cupa Mondiala, dupa ce am participat cu succes la precedentele trei ediții. Sînt mulți fotbaliști valoroși în România, dar cea mai amre problema a lor este atitudinea. Sînt mulți jucatori care nu reușesc din cauza mentalitații pe care o au. Cred ca talentul este de ajuns. Trebuie sa schimbam atitudinea fața de antrenamente astfel încît jucatorii sa munceasca mai mult și sa reușeasca sa se concentreze. Fotbalul românesc are o baza solida, cu jucatori tineri valoroși și cu un selecționer foarte bun, dar organizarea și infrastructurile pentru antrenament nu sînt de calitate”, a spus Petrescu.

Fostul internațional român a urmat anul trecut cursuri pentru antrenori. În sezonul trecut, Dan Petrescu nu a evoluat decît în doua partide disputate de Southampton. „Am facut cursuri pentru antrenori cu Steve Wigley. Am terminat cursurile, iar la finalul anului voi susține un examen – daca voi mai putea vorbi engleza. Sper ca într-o zi ma voi întoarce în Anglia pentru a fi antrenorul unei echipe și poate ca mai tîrziu voi fi selecționerul României. Este un vis… Trebuie sa acumulez însa experiența. Unii jucatori, cum ar fi Rudi Voller sau Frank Rijkaard, au avut șansa de a pregati echipele naționale ale țarilor natale chiar la începutul carierei de antrenori, dar pentru mine este bine sa încep la o echipa de club”, a declarat Petrescu.

Jucatorul român își dorește sa mai evolueze pentru un an sau doi la o echipa din România. Petrescu a menționat ca nu are resentimente fața de antrenorul formației Southampton, pentru ca acesta nu l-a folosit în sezonul trecut.

„Sper ca voi mai putea juca pentru un an sau doi la o echipa din țara mea. Fotbalul românesc este mai tehnic și nu atît de rapid ca în Anglia. Acest stil mi se potrivește mai bine. Nu știu ce voi face în ceea ce privește cariera internaționala. Am 96 de selecții și mi-ar placea sa ajung la o suta de prezențe în echipa naționala. Daca mi se va oferi șansa sa mai joc în reprezentativa nu voi refuza. Dar nu sînt disperat. Este bine ca echipa naționala a intrat într-un nou ciclu. Sezonul trecut a fost foarte dificil pentru mine. A fost cel mai rau sezon al carierei mele pentru ca nu am jucat. Acest lucru nu mi s-a întîmplat pîna acum. Nu am resentimente fața de cei de la club sau fața de antrenorul Gordon Strachan care este un tehnician bun și s-a purtat frumos cu mine. Construia o echipa pentru viitor și l-am înțeles. Am muncit mult la antrenamente, dar nu am obținut nimic. Deci a venit timpul sa plec. Sînt recunoscator clubului pentru sprijinul pe care mi l-a dat. Nu pot spune nimic rau la adresa acestei grupari”, a spus Dan Petrescu.

Președintele clubului Southampton, Rupert Lowe, i-a mulțumit fotbalistului român pentru serviciile aduse echipei, menționînd ca spera ca acesta sa mai viziteze Anglia. „Îi mulțumim lui Dan pentru ceea ce a facut pentru noi. A fost un model. Am reziliat contractul pe cale amiabila pentru ca el sa se întoarca în România. A fost o decizie ce convine ambelor parți. Sîntem încîntați sa avem un om de legatura în România și speram ca, în sezonul viitor, va veni în Anglia pentru a asista la meciuri”, a afirmat Lowe.

Sursa: www.mediafax.ro