Dan Petrescu: Va fi un an foarte greu pentru Sportul

Apropo.ro / 07.08.2005, 13:19
Dan Petrescu: Va fi un an foarte greu pentru Sportul
Antrenorul Dan Petrescu a declarat, sâmbata, ca sezonul competițional 2005/2006 va fi unul foarte greu pentru Sportul Studențesc, din cauza condițiilor precare de pregatire și a lipsei banilor necesari pentru achiziționarea de noi jucatori. "Va fi un an

Antrenorul Dan Petrescu a declarat, sâmbata, ca sezonul competițional 2005/2006 va fi unul foarte greu pentru Sportul Studențesc, din cauza condițiilor precare de pregatire și a lipsei banilor necesari pentru achiziționarea de noi jucatori.

„Va fi un an foarte greu pentru Sportul. Mi-e foarte greu, condițiile de aici nu sunt înca ce vreau eu. Sunt promisiuni, dar nu se face nimic. Condițiile de antrenament nu sunt cele pe care le vreau, sunt multe lucruri care m-au facut sa ma gândesc la plecare. M-am gândit însa bine și nu puteam sa las echipa înaintea primei etape. Condițiile nu sunt însa dintre cele mai bune, mie unul nu-mi place sa pierd și n-aș vrea ca Sportul sa retrogradeze anul acesta”, a spus Petrescu, la finalul partidei Sportul Studențesc – CFR Cluj, scor 1-1, din prima etapa a Diviziei A.

Dan Petrescu a precizat ca situația echipei sale este îngreunata și de indisponibilitatea mai multor jucatori. „Am avut la dispoziție 18 jucatori astazi, dintre care trei copii. Nu știu ce voi face în viitor. Daca vreun fundaș central se accidenteaza nu am alta soluție decât sa bag un mijlocaș, sau chiar pe Mazilu. Fac tot posibilul sa ramânem în Divizia A și sa cumparam ceva jucatori. Nu mai lasam alți jucatori sa plece, pentru ca așa chiar nu am mai avea nici o șansa. Încercam sa mai aducem jucatori, dar din pacate nu avem banii necesari. Suntem într-o situație critica și sper ca saptmâna viitoare președintele sa legitimeze jucatori de la echipa a doua, pentru ca avem mare nevoie”, a subliniat tehnicianul.

Petrescu a calificat drept „destul de spectaculos” meciul dintre Sportul Studențesc și CFR Cluj. „CFR a venit dupa niște performanțe extraordinare și se vede ca e o echipa foarte buna. Puțini ne pun probleme în Regie. În afara celor trei mari, Steaua, Dinamo și Rapid, celelalte vin, se apara și încearca sa limiteze scorul și sa obțina un egal. CFR a venit sa atace, a facut-o foarte bine în prima repriza, ne-a surprins și noi am început meciul mai greu. Am înscris nemeritat, pe fondul dominarii clujenilor, dar cred ca, per total, cele mai mari ocazii le-a avut Sportul. Portarul lor, ca și în ultimul timp, a fost însa extraordinar. Cred ca rezultatul de egalitate este echitabil”, a afirmat Petrescu.

Tehnicianul Sportului este de parere ca CFR Cluj, datorita lotului de care dispune, se va lupta în acest campionat pentru ocuparea unuia dintre primele patru locuri în clasament: „CFR are nu numai o echipa buna, ci și un lot extraordinar. Tot ce aveau ei pe banca, la mine jucau titulari. Clujul are un lot de 22 foarte bun și cred ca se va bate pentru primele patru locuri. Numai o problema pe parcursul campionatului ar putea face ca ei sa nu apara în primele patru, dar eu cred ca vor fi acolo sus”.

Dan Petrescu susține ca nu a fost de acord cu amânarea partidei de sâmbata pentru ca nu ar fi fost „normal și corect” ca Sportul sa înceapa campionatul cu doua deplasari (n.r. – în etapa a doua la Constanța, cu Farul, și în a treia la Petroșani, cu Jiul). „Nu am fost de acord cu amânarea, nu pentru ca nu am vrea sa ajutam Clujul, ci pentru ca nu cred ca era normal și corect ca Sportul sa înceapa campionatul cu doua deplasari. Le urez bafta celor de la Cluj în meciul cu Lens, pentru ca au nevoie. Trebuie sa arate, ca și pâna acum, ca fotbalul românesc are resurse mari și la alte echipe, nu numai la Steaua, Dinamo sau altele. Au jucat de la egal la egal cu formații mari și eu cred ca nici Sportul nu s-ar face de râs în cupele europene”, a subliniat Petrescu.

Tehnicianul a menționat ca la Sportul este deja „ceva normal” sa se rateze foarte mult. „Bucur era campionul ratarilor și campionul golurilor. Daca n-a fost Gigel (n.r. – Gigel Bucur), a fost Balan azi, poate la meciul urmator va fi altcineva. Daca era Bucur în locul lui Balan, poate marca, dar nu pot sa spun, pentru ca am întâlnit o echipa care are știința jocului, cu mijlocași extraordinari, cu experiența, în frunte cu Dorinel Munteanu. Noi am încercat, cu posibilitațile noastre, sa-i contracaram”, a explicat Petrescu.

Dan Petrescu susține ca nu regreta faptul ca a refuzat în aceasta vara sa preia conducerea tehnica a echipei Steaua: „Cred ca am facut bine, pentru ca îmi mai trebuie experiența. Am avut o perioada negativa la alt club și am spus ca trebuie sa mai acumulez experiența la o echipa mica și, când va veni timpul, sper sa mai am șansa sa antrenez o echipa mare”.

Petrescu spera ca la finalul campionatului atacantul Sportului, Ionuț Mazilu, sa câștige titlul de golgheter. „Chiar daca rateaza în continuare, mai și marcheaza din când în când iar anul asta, daca va fi sanatos, sunt convins ca se va bate la titlul de golgheter”, a subliniat Dan Petrescu.

Mediafax