Dan Ţuţu intră în finala ”iUmor”: ”Nu am nevoie să scriu nimic, pentru că îmi scrie viaţa”

Apropo.ro / 15.05.2018, 10:36
Dan Ţuţu intră în finala ”iUmor”: ”Nu am nevoie să scriu nimic, pentru că îmi scrie viaţa”
Dan Constantinescu, pe numele de scenă Dan Ţuţu, face stand-up doar de trei ani, însă apariţia sa la ”iUmor” a fost suficient de convingătoare pentru ca telespectatorii să îl trimită în marea finală de duminică, 27 mai, de la ora 20.00, la Antena 1.

”Ţuţu este talent nativ, este umorul pe care îl întâlneşti zi de zi”, a remarcat Delia în prima ediţie ”iUmor” din cel de-al cincilea sezon, atunci când Dan Ţuţu le-a povestit că, de cele mai multe ori, familia şi prietenii reprezintă audienţa sa. Născut în Piteşti în urmă cu 48 de ani, Dan Ţuţu a terminat un liceu cu profil industrial şi s-a specializat în construcţia de maşini. În prezent lucrează într-o multinaţională şi livrează piese auto. ”Ce spun pe scenă e povestea vieţii mele, eu cred că m-am născut ca să îi fac pe oameni se râdă, chiar de când eram la grădiniţă. Părinţilor mei li se tot spunea că am un dar pentru a spune poveşti, aveam rolurile principale în piesele de teatru de la şcoală, improvizam mereu”, îşi aminteşte Dan Ţuţu.

Finalistul ”iUmor” a început să facă stand-up după ce în 2015 a ajuns la un spectacol, dar în ipostaza de spectator.  ”Cei de pe scenă au avut nevoie să interacţioneze cu cineva din sală. Cum nimeni nu se oferea, prietenii m-au împins pe mine pe scenă. Cred că m-am prezentat bine, pentru că la final m-au întrebat oamenii dacă sunt actor, apoi mi-au oferit cinci minute în deschiderea următorului spectacol. Am stat 15 minute, pentru că m-a luat valul”, povesteşte Ţuţu.

De atunci, Dan a început să meargă la seri pentru amatori, a câştigat câteva concursuri şi a avut mai multe apariţii în deschiderea unor nume cunoscute în stand-up în România. Următorul pas pentru el a fost apariţia la ”iUmor”, care însă nu a decurs chiar atât de simplu pe cât spera el. ”Varză m-a sfătuit să mă înscriu, a fost o rampa incredibilă de lansare.  Nu îmi era teamă de juraţi, dar eram speriat de situaţia în care mă aflu, eu eram obişnuit cu poveştile spuse prietenilor, dar atunci eram conştient că mă vede o ţară întreagă, uitasem textul, nu ştiam de unde să încep şi s-a văzut”, povesteşte Dan, care însă a fost încurajat atunci să continue de către Mihai Bendeac. Iar Ţuţu a profitat de ocazie şi a reintrat în cursă, iar acum se pregăteşte pentru marea finală de pe 27 mai, de la 20.00, la Antena 1.

”Ce voi spune în finală sunt tot poveşti din viaţa mea, pe care prietenii le-au tot auzit. Nu am nevoie să scriu nimic, pentru că îmi scrie viaţa. Eu sunt perceput ca un povestitor de glume, în ce spun eu se vor regăsi mulţi, vreau să lupt şi dacă iese materialul aşa cum sunt eu, cel natural, fără niciun stres, sunt conştient că voi omorî burţile de râs în casele telespectatorilor!”, spune convins Dan Ţuţu.

Cea mai îndrăgită emisiune de umor din România se apropie de finalul celui de-al cincilea sezon. Duminică, 20 mai, telespectatorii vor putea revedea cele mai tari momente marca ”iUmor”, iar duminică, 27 mai, de la ora 20.00, la marea finală, românii vor afla cine este câştigătorul din acest sezon! Irinel şi Diana, Andrei Gîrjob, Sevi şi Francesca, Bogdan Zloteanu, Isabela Iacupovici, Renata Cilan, Mihaela Buhuş, Dan Cîrstea, Andrei Cojocaru, Cătă Dum şi Dan Ţuţu sunt cei care se luptă de această tată pentru marele premiu. Finala ”iUmor” va fi înregistrată, însă votul telespectatorilor se va face live, după ce fiecare dintre câştigătorii celor 11 ediţii îşi va prezenta numărul pregătit.
Dacă în audiţii aceştia aveau nevoie de două dintre voturile juraţilor pentru a ajunge la vot în aplicaţia ”iUmor”, în marea finală, concurenţii trebuie să îi convingă pe toţi trei, altfel sunt eliminaţi.

În seara difuzării marii finale, publicul telespectator va putea vota interpretarea concurenţilor într-un interval de 20 de minute pentru a decide prin votul prin  SMS la 1313 (numai în reţelele mobile VODAFONE, ORANGE, TELEKOM) marele câştigător, care va pleca acasă cu marele premiu în valoare de 20.000 de euro.