Dana Dembinski găteşte cu condimente exotice

Apropo.ro / 24.05.2011, 15:44
Dana Dembinski găteşte cu condimente exotice
Atunci când timpul îi permite, Dana Dembinski, actriţa din telenovela ”Iubire şi onoare” de la Acasă TV, găteşte aproape orice. Îi place să improvizeze în bucătărie, iar pe cei trei bărbaţi din viaţa ei, soţul şi cei doi fii, îi răsfaţă cu deserturi delicioase: clătite, papanaşi sau orez cu lapte. Însă specialitatea casei rămân... pastele cu carne.

Primele lecţii de gătit le-a primit când avea 19 ani, de la mama şi
de la bunica ei, dar actriţa din „Iubire şi
onoare
” recunoaşte că şi acum mai învaţă tot felul de reţete.
„De obicei, gătesc supe cu tăiţei sau găluşte, ciorbă de perişoare
sau văcuţă. Ca felul doi, carne de pui cu piure. Pentru desert fac,
în general, papanaşi sau clătite, pentru că le plac fiilor mei. În
plus – salate, cu toţii obişnuim să mâncăm crudităţi. Am grijă ca
la fiecare masa sa existe vitamine şi proteine, cel puţin până
cresc copiii. Unul dintre băieţii mei are 23 de ani, iar celălalt
15 ani. Când erau mici, le plăcea să mănânce griş cu lapte şi orez
cu lapte”, povesteşte actriţa. De câte ori pleacă din ţară, Dana
are grijă să-şi aprovizioneze cămara cu tot felul de condimente
tradiţionale pe care le foloseşte apoi la tot felul de reţete. Mare
amatoare de paste, actriţa de la Acasă TV ne dezvăluie ingredientele
şi modul de preparare al specialităţii casei: paste cu carne.

Paste cu carne
Ingrediente: 1 ceapă verde, 1 ardei roşu, 450 g carne tocată, paste
(spaghetti, penne etc.), unt, brânză rasă / mozzarella,
pătrunjel.

Mod de preparare:
Se topeşte untul, se prăjesc în el ceapa şi ardeiul tăiate cât mai
mărunt, după care se adaugă carnea tocată. Eu prefer carnea de pui.
Se călesc împreună până când carnea se prăjeşte. La sfârşit, adaug
pătrunjelul tăiat mărunt. Se fierb pastele separat, după care le
călesc în puţin unt. Apoi se pun împreuna carnea şi pastele şi se
adaugă deasupra brânza rasă sau felii de mozzarella. În fiecare
mâncare sărată e bine să pui un vârf de linguriţă de zahar, iar în
fiecare desert – un vârf de linguriţă de sare. Astfel, mâncarea va
avea întotdeauna un gust mai armonios!