Dana Hauer – Face naveta pentru rolul Pisi

Apropo.ro / 07.01.2008, 00:00
Dana Hauer - Face naveta pentru rolul Pisi
Ea e Pisi şi e foarte sexy. Trage multe sfori, face scenarii, minte şi, în general, răutăţile nu-i sînt străine. În plus, preferă să strecoare cîte o pastilă pentru potenţă în paharul iubitului ei, Gigi Dumbravă. Totul se întîmplă în telenovela “Inimă de ţigan”, iar actriţa care îi dă viaţă senzaţionalei Pisi, Dana Hauer, a ajuns în producţia de la Acasă TV datorită surorii ei mai mici, care…
…a văzut un anunţ pe post – “căutăm fată blondă cu ochi albaştri” – şi i-a trimis cîteva poze. Dana nu are nici pe departe ochi albaştri, dar a fost chemată rapid la casting. “Cînd am ajuns în sala de audiţii, directoarea postului Acasă, Ruxandra Ion, se uita doar la mine. Atunci, am fost sigură că o să iau rolul. Din păcate însă, audiţia se dădea pentru rolul principal feminin, adică o fată blondă, diafană. Iar eu nu prea mă încadram în această descriere”. Dana s-a reîntors la Sibiu şi zilele tot treceau şi telefonul nu suna. “Nu-mi venea să cred că m-am înşelat. De obicei, am un simţ foarte dezvoltat în privinţa oamenilor. Cred că e o caracteristică a zodiei mele, Taur”. E adevărat, nu s-a înşelat pînă la urmă, dar rolul primit a fost cel al oportunistei Pisi, unul dintre cele mai colorate personaje din telenovelă. Frumoasa care pe platouri poartă numai fuste mini nu are în garderoba de acasă astfel de piese. Nu i-au plăcut niciodată, deşi în adolescenţă a fost model în oraşul natal, Sibiu.
“După ce am renunţat la această carieră, nu pot să spun că muncit prea mult”, povesteşte ea. Anul trecut, a plecat într-o vacanţă în Cipru şi acolo a lucrat o vară ca barmaniţă. “De fapt, e un fel de a spune că am lucrat. Toată lumea venea să se uite la mine ca la maimuţă, pentru că fizionomia mea era mult diferită de a fetelor născute acolo. Nu îmi plăcea situaţia şi m-am întors acasă”, spune ea. Revenind la telenovelă, după ce a luat rolul, Danei i-a fost greu să se obişnuiască pe platourile de filmare. “Eu am tenul destul de închis, dar la primele cadre mă înroşeam atît de tare încît nici un fel de fard nu îmi masca emoţiile”. Cele mai grele scene au fost cu Florin Zamfirescu, care îl interpretează pe iubitul ei bogat din telenovelă. “Dar de la dînsul am avut cel mai mult de învăţat. Şi îi datorez o parte din siguranţa pe care o simt acum”. Deşi s-a adaptat uşor vieţii din Capitală, Dana e navetistă. De joi seara pînă duminică, pleacă la Sibiu, la familia ei. “Am plecat şi la 12 noaptea cu trenul, am vrut să iau şi autocarul, dar cel mai adesea o pe sora mea cea mică să mă ducă cu maşina”, povesteşte ea. Dana e sora mijlocie, situaţie care o încîntă. De la sora cea mare are un nepoţel care îi umăreşte constant şi cu interes apariţiile din telenovelă. De altfel, se pare că micuţii sînt cei mai înfocaţi fani ai ei. “Eram la o benzinărie de lîngă Ploieşti şi a oprit lîngă mine un autobuz plin cu puşti. Toţi mi-au cerut autografe! Mă bucur, mai ales că îmi doresc să continuu această carieră şi chiar să dau la Teatru în vară”.
Săsoaică fără limba germană
Bunicul ei din partea tatălui era sas de origine, iar bunica – rusoaică. Cu toate acestea, Dana nu vorbeşte limba germană pentru că… nu i-a plăcut niciodată cum sună. Vorbeşte în schimb fluent limbile spaniolă şi engleză.