Dana Rogoz

Apropo.ro / 29.04.2002, 13:36
Dana Rogoz
"In viata lui Mimi va aparea, in curind, un prieten" A devenit cunoscuta sub numele de Abramburica. Acum o intruchipeaza pe Mimi din serialul "La bloc" si, desi e un rol de comedie, ea si-l pregateste extrem de serios, pentru ca viseaza la ActorieCe inseamna rolul din "La bloc"?. Consider ca


„In viata lui Mimi va aparea, in curind, un prieten”
A devenit cunoscuta sub numele de Abramburica. Acum o intruchipeaza pe Mimi din serialul „La bloc” si, desi e un rol de comedie, ea si-l pregateste extrem de serios, pentru ca viseaza la Actorie

Ce inseamna rolul din „La bloc”?.
Consider ca este o noua experienta si sper ca telespectatorii sa ma vada ca pe un personaj in „La bloc”. E un bun prilej pentru mine sa arat ca pot sa fac si altceva, ca nu ma plafonez.

Cum comunici cu actorii pe platoul de filmare?
Este o echipa foarte draguta si sint foarte incintata ca in serial joaca actori adevarati. Ma inteleg foarte bine cu ei, in special cu „mama” si cu „tatal” meu. Atmosfera de la repetitii este foarte destinsa: cintam, ridem, ne simtim foarte bine… Spre exemplu, odata s-a intimplat sa cada draperia pe noi in timpul repetitiei. La inceput, incurcam numele personajelor si izbucneam in ris. Acum ne-am intrat toti in pielea personajelor si totul decurge ca la carte.

Cum vezi trecerea de la Abramburica la Dana Rogoz?
Cred ca de numele Abramburica nu o sa scap niciodata. Numai ca intre timp am crescut si nu mai sint fetita cu codite. Este vorba de personajele pe care le interpretez. Asta nu inseamna ca seman cu ele. De exemplu intre Mimi si mine nu exista nici o asemanare. Ea este lenesa si obraznica, lucruri care nu se pot spune despre mine. Spre exemplu, in serial eu o sa am o colectie impresionanta de corijente, in timp ce la scoala am note mari pentru ca imi place mult sa invat. E mai bine asa pentru ca e mai greu sa te joci pe tine. Mimi este un rol pe care incerc sa-l fac cit mai bine posibil.

Mimi este o Kelly Bundy in varianta romaneasca?
Daca este sa mergem pe similitudinile dintre „La bloc” si „Familia Bundy”, atunci ar trebui sa ma simt onorata de comparatie, deoarece Kelly Bundy este foarte frumoasa. Diferenta e ca Mimi nu este prostuta. Dimpotriva, ea este, din punct de vedere teoretic, cea mai desteapta din familie. Daca vrei, Mimi are temperamentul si smecheria lui Bud.

Poti improviza in timpul filmarilor?
Repetam fiecare scena cu Dragos Mostenescu si regizorul secund, scenaristii serialului, care sint foarte draguti si priceputi, si daca o anumita replica sau scena poate fi perfectibila, atunci ni se acorda libertatea de a adapta textul. Daca eu am o idee care este apreciata drept buna, atunci ma pot abate de la scenariu.

Ti se intimpla sa te tachineze colegii de scoala pentru ca o interpretezi pe Mimi?
Recunosc ca au existat citeva sicane din acest motiv, dar numai in gluma.

Pe cind primul prieten al lui Mimi?
Deocamdata, Mimi nu are un prieten, dar e inevitabil. Scenaristii s-au gindit si la acest aspect, asa ca in curind in viata lui Mimi va aparea… el.

Ce urmeaza pentru Dana Rogoz?
Dupa ce termin liceul, o sa dau la ATF. Visul meu este sa ajung actrita si sa abordez si roluri dramatice. Cel din „Dulcea sauna a mortii”, care m-a onorat, a reprezentat un mic inceput.

Hollywood-ul face parte din vis?
O, da cine nu viseaza asa ceva? Dar, pe masura ce cresc, traiesc din ce in ce mai mult cu picioarele pe pamint. Important este sa devin ceea ce-mi doresc: actrita, in sensul deplin al cuvintului.

Sursa: PRO TV Magazin

Tags: