Dana Rogoz a fost strangulată de Tudor Mihăiţă

De: Cătălina Matei / 19.03.2012, 17:18
Dana Rogoz a fost strangulată de Tudor Mihăiţă
Dana Rogoz a avut sâmbătă, de la ora 20:30, o ediţie a emisiunii “De Suflet” dedicată talentului care se moşteneşte în familie.

Pa lângă invitaţi care au confirmat regula, cum ar fi Crina Mardare şi fiul său Bubu Cernea sau Crina (Coco) Popescu care a moştenit pasiunea alpinismului de la tatăl ei, Dana a stat de vorba cu George şi Tudor Mihăiţă, fiul fiind excepţia care confirmă regula.

Deşi tatăl îl vedea actor, el a devenit vicecampion european la Jiu Jitsu Brazilian, la bază fiind jurnalist, iar – un lucru şi mai puţin ştiut este faptul că românii din afara ţării îl aud pe Tudor comentând meciuri de Local Kombat şi K1, difuzate de asemenea la ProTv Internaţional. Tudor a povestit ca în urmă cu 9 ani, a început pasiunea pentru artele marţiale, devenind primul practicant de Jiu Jitsu Brazilian din România. Disciplina este una dintre cele mai eficiente sisteme de autoapărare fiind adoptat de FBI, US Army, CIA.

Dana Rogoz si Tudor Mihaita„Practic în acest sport înveţi şi nişte procedee de strangulare, prin care se opreşte circulaţia sângelui spre cap şi agresorul îşi pierde cunoştinţa”, descrie Tudor explicând că aceste tehnici de autoaparare aduc la cursul sau şi foarte multe femei care învaţă cum să acţioneze în cazul în care sunt atacate.
„A venit şi tata la un concurs, ca spectator, şi a văzut exact partea asta şi nu prea i-a placut” i-a povestit Tudor Danei, în timp ce George Mihăiţă a confirmat, spunând că el tot aşteaptă ca fiului să îi treacă această pasiune şi să-şi continue cariera ca jurnalist. „Dar după ce am văzut că a ieşit Vicecampion european, l-am lăsat în pace”, a adaugat el. Tudor a făcut o demonstraţie live, în platoul „De Suflet” cu Dana Rogoz, care s-a oferit voluntar pentru această manevră, în speranţa că va învăţa şi ea o parte din tehnica strangulării. După ce a încercat ea să aplice procedeul pe Tudor, la indicaţiile acestuia, nu şi-a dat seama exact cât de eficient e, însă când rolurile s-au inversat, a înţeles cum funcţionează şi cum poţi ajunge în pragul leşinului. „Cred că şi mamei i s-a oprit respiraţia pentru 2 secunde, pentru că ea urmăreşte toate ediţiile „De Suflet” şi cu siguranţă a văzut acest moment”, a declarat Dana Rogoz râzând, la finalul exerciţiului.