Dana Rogoz – O emisiune ”De suflet” la PRO TV Internaţional

Apropo.ro / 18.02.2008, 00:00
Dana Rogoz - O emisiune ”De suflet” la PRO TV Internaţional
Din 16 februarie, Dana Rogoz încearcă o nouă provocare în televiziune. În fiecare sîmbătă seara, Dana moderează propria emisiune la PRO TV Internaţional. ”De suflet” înseamnă două ore în direct cu românii de peste hotare şi poveştile lor.
- ”De suflet” este prima ta emisiune pe care o prezinţi. Cum sînt cele două ore în direct?
Am emoţii mari. În ultima vreme, nici n-am mai dormit bine noaptea, pentru că visez că sînt în direct, că am invitaţi, telefoane...

Această emisiune este o nouă probă a vieţii mele profesionale şi mă simt deja foarte responsabilă pentru publicul din diaspora, care mă urmăreşte. Îmi iau foarte în serios job-ul de moderator şi sper să le aduc românilor de afară zîmbete pe buze şi veşti bune din România.

– Cum crezi că te percep telespectatorii români din diaspora?
De cînd cu plecarea mea în Mexic, ca jurat în emisiunea ”Bailando por el mundo”, am înţeles mai bine prin ce trece un român care lucrează afară, departe de familie şi de prieteni. Chiar dacă am fost plecată doar două luni, am simţit foarte tare dorul de casă. Şi cred că publicul din diaspora mă va simţi mai aproape şi din acest motiv.

– Ce invitaţi aduci în emisiune?
Telespectatorii vor vedea printre invitaţi vedete cunoscute din România care vor povesti ce înseamnă să fii român cu adevărat. Sînt şi rubrici cu teme serioase, foarte utile de dezbătut pentru cei de afară. De exemplu, în prima ediţie am vorbit cu un agent imobiliar despre ce opţiuni există pentru românii de afară să-şi cumpere prin credite bancare locuinţe în România.

Dor de ţară

– Ce vor românii din străinătate să vadă la PRO TV Internaţional?
Am lansat chiar pe blogul meu (www.danarogoz.ro) pentru românii de afară această temă: ce îşi doresc să vadă în emisiunea ”De suflet”. Şi răspunsul lor a fost că vor să vadă partea frumoasă, strălucitoare, veselă a României. Vor să fie informaţi despre evenimentele culturale din ţară, vor să audă muzică românească – uşoară sau populară, vor să-şi vadă vedetele preferate, normal, şi vor să afle despre progresele pe care le înregistrează România zi de zi.

– Cînd ai fost în Mexic, ai dat peste români acolo?
Destul de puţini, din păcate. Am discutat mai mult cu traducătoarea mea despre viaţa ei în Mexic, de ce a plecat din ţară, cum îi e acolo şi am vorbit ore întregi.

– Majoritatea românilor au rude plecate în străinătate. Există astfel de poveşti în familia ta?
Mătuşa mea e plecată de mult timp, de dinainte să mă nasc, în Italia. Cînd eram mică, mi se părea că e cea mai norocoasă femeie din lume. Venea să ne viziteze vara şi ne aducea haine frumoase şi jucării care nu existau la noi, şi astfel ne invidiau toţi vecinii.

– Te-ai întîlnit cu români din diaspora, prin călătoriile tale?
Toţi vor să mă pună la masă! În Londra, cînd am fost ultima oară, n-am putut să refuz un grup de români să merg cu ei şi să beau un suc. O altă întîmplare, inedită pentru mine, a fost călătoria în Germania, cu Ionuţ – partenerul meu de la – şi mama lui, care s-a operat acolo. Operaţia a fost un cadou de fapt al unui român care era medic într-o clinică de acolo. Şi erau foarte mulţi români medici şi asistenţi. Iar eu, stînd în spital, am cunoscut mai mulţi pacienţi. Şi s-a întîmplat să se interneze de urgenţă chiar un român pentru o intervenţie pe cord. Şi, cînd s-a trezit din operaţie, m-a văzut pe mine! A rămas blocat. Nu înţelegea ce caut eu acolo. Adică nu mă întîlneşte în mall în Bucureşti şi mă întîlneşte într-un spital din Germania. I-am făcut o surpriză plăcută, cred!