Dana Rogoz şi Dragoş Bucurenci predau “Lecţia de prim ajutor”

De: Cătălina Matei / 03.11.2011, 13:42
Dana Rogoz şi Dragoş Bucurenci predau “Lecţia de prim ajutor”
Din 5 noiembrie, Dana Rogoz şi Dragoş Bucurenci predau “Lecţia de prim ajutor” la PRO TV, o emisiune garantată de SMURD.

Primele minute după producerea unui stop cardio-respirator sunt critice pentru succesul oricărei operaţiuni de salvare. Chiar şi cea mai rapidă ambulanţă nu poate ajunge mai devreme de 7 minute de la înregistrarea apelului la 112. Binevoitorii neinstruiţi care dau primul ajutor greşit agravează de cele mai multe ori starea victimelor.

Acestea sunt o parte din premisele de la care porneşte noua pastilă informativă „Lecţia de prim ajutor” ce va fi difuzata de PRO TV începând cu 5 noiembrie, după emisiunea „Ce se întâmplă, doctore„, de la ora 10.00.

Rubrica îşi propune să pregatească populaţia pentru acordarea primului ajutor şi pentru sesizarea corectă a serviciilor medicale de urgenţă. Emisiunea de 5 minute ce va fi difuzată săptămânal este realizată cu sprijinul ING Asigurari de Viaţă, garantată de SMURD şi va fi prezentată de Dana Rogoz şi Dragos Bucurenci.

La prima „Lecţie de prim ajutor”, din 5 noiembrie, telespectatorii PRO TV vor afla cum să sune corect şi eficient la 112, cum să comunice cu operatorul ca acesta să trimită cele mai bune resurse pentru tipul de accident înregistrat.