Dana Rogoz şi Răzvan Bănică – Poveste de dragoste în State de România

Apropo.ro / 13.07.2009, 00:00
Dana Rogoz şi Răzvan Bănică - Poveste de dragoste în State de România
Ea e Andreea Popeangă, fiica rebelă a primarului din noul serial care va fi difuzat la toamnă de PRO TV, ”State de România”. Ar face orice să-şi enerveze tatăl influent, care o adoră. El e Coriolan “Cori” Teodorescu - tupeist, golănaş, îndrăgostit iremediabil de Andreea şi total nepotrivit cu aceasta. Ambele personaje se anunţă a fi de-a dreptul savuroase.

Dana Rogoz
Drame de familie

Se află la al treilea rol într-un serial după ce le-a dat viaţă personajelor Mimi Curcă şi Ingrid Olaru. De această dată, schimbă replici dure cu tatăl ei, interpretat de Constantin Cotimanis, şi ar face orice
să iasă din tipare.

– Cîţi ani ai în serial şi care e relaţia cu părinţii tăi?
Am 20 de ani şi relaţia mea cu părinţii este destul de conflictuală. Ei s-au despărţit cînd eram mică. Mama a plecat în Statele Unite şi am fost crescută de bunici. Cu mama vorbesc foarte rar la telefon şi nici cu tatăl meu n-am o relaţie apropiată. Abia la această vîrstă voi ajunge să locuiesc pentru prima oară cu el în aceeaşi casă, alături de fratele şi mama vitregă, pe care o consider responsabilă de divorţul părinţilor.

Aşadar, casa şi familia în sine nu reprezintă pentru personajul meu, Andreea Popeangă, un mediu comod, primitor. Ea îi pune la punct de fiecare dată pe părinţi, nu tolerează lipsa de maniere a tatălui ei şi nici crizele de copil alintat ale fratelui. Pe scurt, cînd e acasă, Andreea nu are motive să zîmbească.

– Cu ce te ocupi în ”State de România”?
Sînt studentă în anul I la Regie şi iau şcoala foarte în serios. Andreea e o fată matură, foarte hotărîtă. 

– Care sînt cele mai mari suferinţe ale personajului tău?
Faptul că nu are o relaţie cu tatăl ei, faptul că mama se află la mii de kilometri distanţă şi toate acestea o fac să aibă uneori o atitudine foarte rece. Iar cînd vine vorba de vreun con­flict, se luptă, spune ce are de spus, chiar dacă uneori jigneşte.

– Cînd erai adolescentă, ai avut ceva în comun cu Andreea Popeangă?
Oarecum. Dacă vorbim de familie, şi părinţii mei s-au despărţit cînd eram mică, dar acum lucrurile sînt perfect în ordine, în echilibru, spre deosebire de cazul Andreei. Iar faptul că e studentă la Regie nu e departe de mine. Pînă la urmă, actoria şi regia sînt tot în aceeaşi clădire, cu acelaşi bufet, cu acelaşi cămin, cunosc viaţa ei de student.

– Ce a trebuit să înveţi ca s-o întruchipezi pe Andreea?
Îi cunosc pe studenţii de la Regie. Am avut ocazia să-i analizez de multe ori. În rest, eu şi Andreea ne vom întîlni treptat. Acum, sîntem în faza de repetiţii şi o caut în mine. Momentan, trebuie să exersez să fiu mai temperată şi mai puţin jovială pentru scenele din mediul familial. Însă cînd ea se află cu prietenii sau la facultate, e alta, mai aproape de cum sînt eu în realitate.

– Cum îţi petreci această vară?
Am fost deja în vacanţă în Portugalia şi într-o insulă din Grecia. Acum, am început repetiţiile, urmează filmările, nu mai am timp de ieşit din Bucureşti decît în weekend. Îmi doresc o ieşire la munte cu cortul. Sper să-mi iasă vara asta.


Răzvan Bănică
Ca la 17 ani

Şi în serial şi în realitate are doar 17 ani, o mulţime de vise şi mult tupeu. Personajul său face greşeala să se îndrăgostească iremediabil de Andreea, iar fata nici nu se gîndeşte să îi acorde importanţă.

– Cu ce te-ai ocupat pînă să iei castingul pentru ”State de România”?

Am avut şansa să joc rolul Alex în co­media romantică “Îngeraşii”, difuzată de Acasă TV. Pe lîngă acest rol, am mai interpretat alte cinci personaje princi­pale în telefilme difuzate de TVR 2 şi am fost reporter la emisiunea “De nota… 10” de la TVR 1. Sînt elev în clasa a XI-a la Co­legiul naţional “Iulia Hasdeu” şi îmi doresc enorm ca, la terminarea liceului, să urmez cursurile Univer­sităţii Naţio­nale de Artă Tea­trală şi Cinematografică.

– Cum îţi descrii personajul?
Cori este un adolescent extrovertit ajuns în clasa a XII-a. E tipul băiatului rebel, isteţ, golănaş şi tupeist, destul de matur să îşi asume faptele şi vorbele. Are marea calitate de a fi sigur pe el. Îmi place enorm cum gîndeşte şi de-abia aştept să îl cunosc din ce în ce mai bine.
Am ales să-l construiesc pe Cori cu mare migală, fără să mă precipit. Îmi propun să creez un personaj nu numai savuros, dar şi imprevizibil. Îmi face mare plăcere să petrec cît mai mult timp alături de el.

– Care e relaţia dintre Cori şi Andreea?
Deşi are o prietenă pe care pretinde că o iubeşte, Cori se îndrăgosteşte instan­taneu de Andreea şi ar face orice să o cucerească, fără să îşi dea seama că sînt total nepotriviţi. Imaginea Andreei îl acaparează cu totul pe Cori, care îşi dezvăluie şi latura romantică, mult mai matură, umbrită însă de momentele de mitocănie care îl caracterizează. Restul vă invit să descoperiţi voi.


DANA – “Personajul ei, Andreea, îi pune la punct de fiecare dată pe părinţi, nu tolerează lipsa de maniere
a tatălui ei şi nici crizele de copil alintat ale fratelui său”


RĂZVAN – “Cori e tipul băiatului rebel, isteţ, golănaş şi tupeist, destul de matur să îşi asume faptele şi vorbele şi dis­pus să su­porte conse­cinţele.
Are marea calitate de a fi sigur pe el”