Dana Sota, despre frumuseţea organică şi produsele cu celule stem din fructe

De: Alexandra Necsoiu / 04.04.2017, 17:27
Dana Sota, despre frumuseţea organică şi produsele cu celule stem din fructe
Dana Sota, beauty editor şi de consultant de beauty, recomandă produsele cosmetice cu ingrediente nemodificate genetic, care oferă o perspectivă unică asupra îngrijirii, utilizând celulele stem din plante şi fructe şi ingrediente inovatoare precum resveratrolul, probioticele, enzime derivate din fructe de pădure, Coenzima Q-10 sau mierea de Manuka.

Gama de cosmetice naturale de la Andalou Naturals exprimă perfect valorile în care crede Dana Sota.

Noua linie de cosmetice cuprinde 60 de produse pentru îngrijirea tenului, părului şi corpului şi se remarcă prin formulele inovatoare cu ingrediente naturale, atent selecţionate, care corespund celor mai înalte standarde şi exigenţe privind cosmeticele naturale.

Produsele conţin ingrediente nemodificate genetic (Non-GMO), acesta fiind primul brand din industria de frumuseţe, din SUA care a obţinut certificarea Non-GMO, formulele au ingrediente certificate organic, produsele sunt Cruelty-Free (nu au fost testate pe animale), nu conţin gluten, nu conţin parabeni, sunt Eco-Friendly, provin din comerţul echitabil (Fair Trade), sunt Vegetariene & Vegane şi datorită formulelor naturale pot fi folosite de femeile însărcinate sau care alăptează.

Ştiinţa celulelor stem din plante şi fructe Formulele asociază celule stem din măr, din specia Uttwiler Spätlauber, bogate în fitonutrienţi şi proteine, celule stem din struguri, specia Gamay Teinturier Freaux, conţin o cantitate considerabilă de flavonoide numite antocianine, cu rol puternic antioxidant, celulele stem din argan (Argania Spinosa), bogate în acizi graşi esenţiali, antioxidanţi şi vitamina E, celulele stem din transafir alpin (Rhododendron ferrugineum), o specie rezistentă la razele UV şi la condiţiile meteo extreme, aceste celule fiind utilizate pentru calmarea tenului sensibil, reactiv.

Celulele stem din plante şi fructe acţionează la nivelul celor trei straturi ale pielii: epiderm (stratul exterior) – prelungesc perioada de viaţă a celulelor pielii noastre, oferă proctecţie împotriva razelor solare (celulele stem din măr şi din struguri), derm (stratul mijlociu) – neutralizează acţiunea radicalilor liberi şi susţin imunitatea la nivelul pielii/epidermului hipoderm (stratul interior) – extractul de aloe vera transportă micronutrienţii din straturile superioare, acţionând la acest nivel şi ca antiinflamator.

Celulele stem din fructe şi plante se obţin printr-un proces tehnologic care se succede pe mai multe etape. În prima fază plantele/fructele selecţionate sunt tăiate şi păstrate în condiţii speciale astfel încât fructul sau planta să intre într-un proces de regenerare. În acest proces se produc celulele stem care sunt recoltate ca extract. Aceste extracte sunt numite celule stem „universale“ datorită capacităţii lor de a se adapta la activitatea proprie a celulelelor pielii, sprijinind procesul lor de regenerare.

Soluţii naturale pentru ten, corp şi păr

Linia destinată îngrijirii tenului se împarte în patru game distincte, adaptate nevoilor de îngrijire a fiecărui tip de ten, şi cuprinde produse pentru curăţarea pielii (demachiate, tonere), produse pentru regenerare, produse pentru întreţinere şi îngrijire (creme de zi şi de noapte, loţiuni hidratante), tratamente (măşti, serum-uri).

Gama 1000 Roses®, pentru tenul sensibil, cuprinde produse cu celule stem din trandafir alpin (Rhododendron ferrugineum) şi alte substanţe cu efect antioxidant şi nutritiv din plante.

Gama Age Defying, pentru tenul uscat, se remarcă prin produsele cu extracte din fructe de pădure, resveratrol, celule stem din fructe, coenzima Q10, îmbunătăţesc textura tenului şi oferă un control mai bun al procesului de îmbătrânire.

Gama Clear Skin, pentru tenul gras, predispus spre acnee, oferă suport şi îngrijire prin produsele cu acid salicilic, acai, kombucha. Produsele au efect antiinflamator, oferă un nivel de hidratare intensă, calmează tenul şi atenuează cicatricile.

Gama Brightening, pentru tenul normal şi mixt, se remarcă prin produsele cu celule stem din citrice, Vitamina C, extract de morcov, miere de Manuka şi dovleac.

Linia de îngrijire a părului cuprinde trei game care oferă strălucire, volum sau hidratare. Acestea includ şampon, balsam şi/sau un produs de styling. In funcţie de nevoile la care răspund, aceste game conţin ingrediente precum: biotina (proteina esenţială ce ajută la întărirea şi foliculilor de păr), levănţica, extracte de citrice, extract de floarea soarelui, ulei de argan şi extracte din celulele stem din fructe. Produsele pentru păr nu conţin Sodium laureth sulfate (compus cunoscut pentru efectul de despicare a firului de păr) şi siliconi (produc în timp uscarea şi ruperea firului de păr).

În gama de îngrijire a corpului se regăsesc geluri de duş, loţiuni de corp, creme de mâini şi unturi de corp. Urmând aceeaşi filozofie, produsele din această gamă conţin combinaţii unice din fructe şi plante (ghimbir, clementină, lavandă, aloe vera, uleiuri de argan, rodie şi măceşe etc) şi se remarcă prin capacitatea de refacere a pielii, textura fină şi experienţa senzorială dată de aromele naturale ale ingredientelor.