Danciulescu, înjurat de suporteri la amicalul cu Inter Gaz

Apropo.ro / 30.01.2005, 18:44
Danciulescu, înjurat de suporteri la amicalul cu Inter Gaz
Suporterii echipei Dinamo l-au înjurat și huiduit pe Ionel Danciulescu, aflat în China pentru a semna un contract cu formația Shenzhen Jianlibao, la meciul amical pe care formația antrenata de Ioan Andone l-a disputat, sîmbata, pe stadionul Faur, în compania

Suporterii echipei Dinamo l-au înjurat și huiduit pe Ionel Danciulescu, aflat în China pentru a semna un contract cu formația Shenzhen Jianlibao, la meciul amical pe care formația antrenata de Ioan Andone l-a disputat, sîmbata, pe stadionul Faur, în compania divizionarei B Inter Gaz București.

Cei aproximativ 500 de suporteri dinamoviști au protestat împotriva conducerii clubului, considerata vinovata pentru plecarile mai multor jucatori în ultima perioada. Scandarile preferate au fost „Aleo, aleo, Catalin Hîldan înseamna Dinamo”, „Nețoiu vinde-l pe Borcea” și „Dinamo, campioana la vînzari”.

Pe finalul partidei, fanii l-au înjurat și huiduit pe Ionel Danciulescu, jucator aflat acum în China pentru a semna un contract cu echipa Shenzhen Jianlibao. Nici antrenorul Ioan Andone nu a scapat, la ieșirea de pe gazon galeria strigîndu-i „3%”, aluzie la comisionul pe care se pare ca tehnicianul îl încaseaza din transferul fiecarui fotbalist dinamovist.

Tehnicianul echipei Inter Gaz, Marius Lacatuș, a fost și el ținta suporterilor dinamoviști, care nu i-au uitat originile steliste. Fanii l-au înjurat și i-au strigat pe parcursul întîlnirii „Lacatuș, fiu de boschetar”.

Antrenorul Ioan Andone, care a urmarit prima repriza de la tribuna I, a declarat la final: „Poate suporterii sînt suparați, eu sper ca ei sa fie întotdeauna la fel de interesați de echipa”.

Tehnicianul a explicat ca nu își poate face o parere despre meciul cu Inter Gaz, aratîndu-se nemulțumit de faptul ca jucatorii sai „nu știu sa joace împotriva vîntului”. Andone a mai spus ca și-l dorește în lot pe atacantul echipei AC Parma, Ianis Zicu, menționînd ca decizia în ceea ce privește transferul acestuia la Dinamo se va lua duminica.

Adrian Mihalcea a afirmat, la pauza, ca spera ca meciul sa fie un antrenament util, însa jocul s-a desfașurat greu din cauza condițiilor meteorologice. Întrebat ce parere are despre scandarile suporterilor, el a raspuns: „Sînt un pic suparați, dar le va trece daca vom obține rezultate bune în primele partide ale returului”.

Tehnicianul Marius Lacatuș a afirmat ca nu înțelege atitudinea suporterilor dinamoviști la adresa jucatorilor care au plecat: „Nu mi se pare normal ce striga, pentru ca în urma cu doar cîteva saptamîni Danciulescu era vedeta la Dinamo. Suporterii uita foarte repede ce a facut el pentru Dinamo. Faptul ca jucatorii pleaca sa joace în Asia nu reprezinta un declin pentru fotbalul românesc. Fiecare cauta sa cîștige cît mai mult la o echipa de afara, iar acest lucru ar trebui înțeles de toata lumea”.

Tehnicianul echipei Inter Gaz a mai spus ca nu poate trage nici o concluzie dupa amicalul cu Dinamo.

„Terenul a fost cum a fost, vremea la fel. Efortul a fost bun totuși, dar nu pot sa trag concluzii. Eu am jucat pe o vreme și mai rea. Daca îți place fotbalul îl joci pe orice vreme”, a adaugat Lacatuș.

Partida de pe stadionul Faur s-a disputat pe un teren înghețat, acoperit de zapada. Întîlnirea, arbitrata de centralul Andrei Ionița, s-a încheiat la egalitate, 1-1 (1-1), golurile fiind marcate de Adrian Mihalcea ‘2, pentru Dinamo, respectiv Eusebiu Tudor ’29.

Dinamo a avut în teren în prima repriza urmatorul unspreceze: Stelea – Goian, Vatavu, Iordache – Fl. Petre, Margaritescu, Ad. Cristea, Semeghin – Balțoi – Cl. Niculescu, Mihalcea, pentru ca în partea a doua a întîlnirii sa intre Gaev – I. Balan, Galamaz, Alistar, Pulhac (’67 R. Ștefan) – Pacurar, Burca, Tameș, Munteanu – T. Moldovan, Grigorie.

Antrenorul echipei Intergaz a început partida cu urmatoarea echipa: Tufiși – Paunescu, Popa, Cozma, Hulubei, Paun – E. Tudor, Bucuroaia, R. Alexandru – Anghel, A. Petre, pentru ca dupa pauza sa îi foloseasca pe Pascal – Nița, Militaru (’78 S. Marian), L. Popa, Ispas, Vanea – Pancovici, Tanase, A. Savu – Banaru, M. Liviu.

Conducerea clubului Dinamo a fost reprezentata la meci de directorul executiv Cristi Borcea și directorul sportiv Constantin Danilescu, ambii parasind stadionul la pauza din cauza frigului.

În ultimele minute ale partidei, pe teren au intrat doi cîini vagabonzi, motiv pentru fanii din tribuna sa spuna ca „Dinamo joaca în superioritate numerica”.

Jucatorii dinamoviști care au evoluat în prima repriza au plecat la pauza spre stadionul din „Ștefan cel Mare”, antrenorul Ioan Andone temîndu-se ca ei sa nu raceasca.

Din aceasta cauza, autocarul echipei s-a întors cu întîrziere, fotbaliștii care au jucat în repriza secunda împreuna cu secunzii Iulian Mihaescu și Dorin Mateuț așteptînd în frig mai bine de 15 minute în fața stadionului Faur.

Mediafax