Daniel Chiriţă, despre prima experienţă în Madagascar: ”Am văzut copii cu adevărat fericiţi aici, deşi nu au o viaţă tocmai uşoară”

De: Cristiana Trifu / 20.08.2018, 12:58
Daniel Chiriţă, despre prima experienţă în Madagascar: ”Am văzut copii cu adevărat fericiţi aici, deşi nu au o viaţă tocmai uşoară”
Printre cei 21 de concurenţi care au acceptat provocarea „Ultimul Trib” se numãrã şi fotbalistul Daniel Chiriţă, care s-a arãtat de-a dreptul impresionat de viaţa de pe insula Madagascar.

”Mă simt superb, după un drum lung, dar obositor, am fost primiţi foarte bine în satul malgaş, am văzut copii cu adevărat fericiţi aici, deşi nu au o viaţă tocmai uşoară… trăiesc fără curent, fără televizoare, fără telefoane sau alte ”distracţii” obişnuite. Am fost primiţi în satul malgaş cu o grămadă de bunătăţi şi am văzut şi dansul lor tradiţional, dansul cameleonului, în care doi bărbaţi se luptau pentru teritoriu. Eu am mai fost în Africa, dar aşa ceva nu am mai vãzut!”, a declarat Daniel Chiriţă, membru al tribului „Crocodililor”. 

Şi pentru Dorian Popa, cel care se avântã în competiţia „Ultimul Trib” în echipa „Lemurilor”, primul contact cu insula africanã a fost copleşitor.
”Am făcut-o şi p-asta, am ajuns în Madagascar! În Africa, oamenii sunt şi mai dulci, şi mai zâmbăreţi decât în Asia”, mãrturiseşte artistul, care mai spune „am întâlnit nişte oameni extraordinari, ne-au primit cu o super-petrecere în mijlocul satului, acum aşteptăm să vedem ce urmează, începe competiţia ”Ultimul Trib”! Ne facem o cruce, îl rugăm pe Doamne-Doamne să ne ajute, să ne ţină teferi şi mergem cu fruntea sus şi cu capul înainte la treabă!”, a mai spus Dorian Popa.

Silviu Mircescu, concurent în tribul ”Cameleonilor”, este foarte încântat de ceea ce a descoperit la sosirea pe insula africană Madagascar. ”Sunt fascinat de tot ce mi se întâmplă şi de oamenii de aici. Sunt superbi, foarte primitori şi darnici, am încercat de cum am ajuns o mulţime de mâncăruri locale – limbă de zebu, stridiile lor, multe tipuri de peşte, crabi şi homari şi sunt convins că încă nu am descoperit toate delicatesele. Am fost întâmpinaţi cu o petrecere într-un sat malgaş şi experienţa a fost nemaipomenită, simţeam că parcă eram de acolo! M-am simţit foarte bine, am dansat cu ei şi am cântat! Sunt foarte bucuros că am acceptat această provocare şi că am ajuns aici, deja cred că aş vrea să mă mai întorc. În rest, este extrem de cald, deşi aici este iarnă!”, a spus actorul Silviu Mircescu.

Tribul sportivilor – ”Crocodilii” – este format din: Alex Filip, Cornelia Condeescu, Lola Crudu, Daniel Chiriţă, Ioana Şulea, Mircea Zamfir şi Roxana Chiperi. Cei şapte sportivi îşi vor măsura puterile cu tribul format din vedete şi cu cel format din oameni de rând – ”Cameleonii”: Mirel Magop, Silviu Mircescu, Cosmin Pădureanu, Oana Dedeu, Ema Şerban şi cuplul format din Gabriela Popa şi Silviu Geandra. Cel de-al treilea trib, cel al vedetelor – ”Lemurii” – este format din Dorian Popa, Dima Trofim, Daniela Crudu, Sorana Darclée Mohamad, Ionuţ Iftimoaie, Paula Chirilă şi Sorin Brotnei.
Cei 21 de concurenţi, care au ajuns deja în Madagascar, vor trăi o aventură exotică, ce le va pune la încercare atât abilităţile sociale, cât şi cele fizice. În ciuda personalităţilor complet diferite ale membrilor, fiecare trib va trebui să îşi dovedească puterea de a rezista sub impactul şocului cultural, dar şi sub presiunea eforturilor fizice.

În fiecare săptămână, aceştia se vor lupta pentru ”Teritoriu”, iar rezultatul acestei bătălii joacă un rol extrem de important în parcursul lor în insula africană, deoarece variantele sunt cât se poate de diferite! Astfel, cei mai fericiţi vor fi membrii tribului de pe locul I, deoarece cei şapte vor avea ocazia să locuiască pe parcusul săptămânii într-o vilă de lux în care vor beneficia de toate condiţiile pe care şi le-ar putea dori. Având parte de mâncare pe săturate, de paturi în care să se odihnească şi de ”luxul” de a avea toaletă şi duş, aceştia vor putea să se refacă mai uşor după fiecare confruntare.
În acest timp, tribul clasat pe locul al doilea în jocul pentru ”Teritoriu” va locui într-un sat malgaş alături de comunitatea locală. Concurenţii vor trăi într-o casă făcută din bambus şi frunze de palmier, se vor spăla în singurul loc din sat în care există o sursă de apă, vor fi să nevoiţi să înveţe să îşi procure hrana întocmai ca localnicii şi o vor prepara pe foc de lemne în fiecare seară.

Acesta nu este însă nici pe departe cea mai grea situaţie în care se poate găsi un trib! Cel clasat pe locul al treilea, va fi ”cazat” pe o plajă pustie şi va trebui să se obişnuiască nu cu puţin, ci mai degrabă cu… nimic! Depinde doar de cocncurenţi dacă vor reuşi să îşi procure hrană, să îşi improvizeze un adăpost sau dacă vor dormi sub cerul liber şi vor visa la mese îmbelşugate.  
În tot acest timp, triburile îşi vor măsura puterile în competiţii spectaculoase şi tensionate pentru a putea rămâne în cursa finală ce le poate aduce premiul cel mare, în valoare de 100.000 de euro!