Daniel Niculae crede ca am fi trecut de faza grupelor la Euro-2004

Apropo.ro / 02.07.2004, 10:12
Daniel Niculae crede ca am fi trecut de faza grupelor la Euro-2004
Atacantul echipei Rapid Daniel Niculae a declarat, joi, ca reprezentativa României ar fi depașit faza grupelor în cazul în care s-ar fi calificat la Campionatul European de fotbal din Portugalia. Fotbalistul rapidist a precizat ca dorește ca Grecia sa învinga în meciul cu Cehia,

Atacantul echipei Rapid Daniel Niculae a declarat, joi, ca reprezentativa României ar fi depașit faza grupelor în cazul în care s-ar fi calificat la Campionatul European de fotbal din Portugalia.

Fotbalistul rapidist a precizat ca dorește ca Grecia sa învinga în meciul cu Cehia, din semifinalele competiției. „Am pus pariu cu Maldarașanu ca Grecia va cîștiga. Aseara a cîștigat el. Un gol ca al lui Maniche se înscrie o data la 15 ani”, a menționat Niculae care a spus, în gluma, ca mijlocașul englez David Beckham ar trebui sa vina la vrajitoarele din România ca sa nu mai rateze penaltiuri.

Daniel Niculae spune ca și-ar dori sa înscrie macar jumatate dintre golurile cehului Milan Baros. 

Atacantul Sabin Ilie a declarat ca a ținut cu echipa Portugaliei la meciul cu Olanda, de la CE. „Am anticipat ca finala se va juca între Cehia și Portugalia. Cred ca în semifinala dintre Cehia și Grecia va cîștiga Cehia. De la cehi îmi plac Nedved, Baros, Koller și Rosicky”, a menționat atacantul rapidist.

Sabin Ilie crede ca David Beckham a alunecat la penaltiul ratat în meciul cu Portugalia, în urma caruia Anglia a fost eliminata de la Campionatul European. „Cred ca el a alunecat înainte de a lovi mingea și de aceea a trimis-o peste poarta. Se întîmpla. Nu cred ca vrajile se prind de el. Este prea mare fotbalist. Este o presiune fantastica, țin minte ca am jucat și eu o data cînd a fost presiune asupra mea și am ratat într-un moment în care echipa avea mare nevoie de gol, cînd eram la FC Național și jucam cu FCM Bacau, în sezonul 2001/2002. Norocul meu a fost ca a dat Matei gol în minutul 90 și a ramas sa ne batem pentru campionat pîna în ultima etapa, cînd eram înaintea echipei Dinamo cu un punct”, a adaugat Ilie. 

Antrenorul Razvan Lucescu este de parere ca șansa va decide a doua finalista la Euro 2004. „Cred ca atît Cehia, cît și Portugalia și Grecia au aratat o forța de grup. În ceea ce privește meciul dintre Cehia și Grecia, din semifinale, cred ca determinare și agresivitate exista la ambele echipe. Diferența va fi facuta de șansa”, a adaugat Razvan Lucescu.

Tehnicianul rapidist considera ca România nu trebuie sa se teama de Olanda și Cehia, în preliminariile Cupei Mondiale din 2006. „Se pot întîmpla multe. Nu trebuie sa ne temem de nimic. Trebuie sa avem convingere, încredere și sa pregatim așa cum trebuie meciurile contra Olandei și Cehiei. În general, în fotbalul mondial lucrurile s-au stabilizat și exista un mare echilibru. Nu mai exista diferențe mari între o echipa și cealalta. De aceea va trebui sa privim cu optimism. Atîta timp cît avem încredere și curaj, avem șansa”, a declarat Lucescu.

Razvan Lucescu s-a declarat foarte mulțumit de atmosfera din echipa sa și de modul cum se pregatesc jucatorii.

Tehnicianul rapidist considera ca echipa sa trebuie sa se pregatesca bine și sa fie unita daca vrea sa aiba șanse în lupta pentru titlu. „Rapid, Dinamo și Steaua își propun an de an sa cîștige campionatul sau sa fie într-o cupa europeana. Pot aparea însa și surprize, Universitatea Craiova sau FC Național. Campionatul a început sa fie destul de echilibrat. Nu te poți duce nicaieri sa spui dinainte ca vei cîștiga”, a precizat Lucescu. 

Razvan Lucescu crede ca din lotul de care dispune în prezent „se poate închega o echipa echilibrata”. „Eu cred foarte tare în baieții care sînt aici. Cred pentru ca au demonstrat-o, au cîștigat un campionat, iar pe lînga acești jucatori au mai venit tineri, care sînt foarte ambițioși și vor sa reușeasca”, a spus antrenorul rapidist, care a precizat ca este posibil ca echipa sa sa joace un meci amical cu Șahtior Donețk, formație antrenata de tatal sau, Mircea Lucescu.

La antrenamentul de joi dimineața, Nicolae Constantin s-a pregatit separat, el efectuînd alergari ușoare.

Mediafax