Daniel Niţoiu – Un Johnny Bravo la Ştirile Sport.ro

Apropo.ro / 19.11.2007, 00:00
Daniel Niţoiu - Un Johnny Bravo la Ştirile Sport.ro
Şi-a ratat cariera de fotbalist din cauza unor faruri sparte. Împreună cu fratele său, a încercat să joace rugby şi s-au ales cu numele de scenă ”Fraţii Dinamită”, iar prietenii îl alintă Johnny Bravo. Sub acest nume de cod, îl regăsim pe Daniel Niţoiu, prezentatorul Ştirilor Sport.ro de la ora 18.00, actualmente student în ultimul an la UNATC.

Ca mai toţi copiii, Daniel a învăţat să joace fotbal pe terenul din spatele blocului în care locuia. Din păcate, cariera de golgheter a fost de scurtă durată, fiindcă avea obişnuinţa de a sparge geamuri sau… faruri de maşini scumpe: “Spulberarea unui far de Mercedes a pus capac! Maşina era a unui mafiot din cartier, care m-a ameninţat cu bătaia cînd a văzut ce-am făcut. Noroc că tata a plătit daunele, dar m-a şi pedepsit!”, îşi aminteşte Daniel. Văzînd că nu are succes ca fotbalist, cel poreclit de amici Johnny Bravo şi-a încercat norocul la karate, dar nici acolo nu a cunoscut succesul: “După ce am primit un picior în faţă şi am spart nasul unei fete, mi-am dat seama că nu voi fi niciodată sensei, aşa că am dezertat. Artele marţiale nu sînt de mine!”. Unii oameni ar putea fi dezamăgiţi după două încercări nereuşite, dar nu şi Daniel. Următorul pas: rugby, alături de fra­te­le său. Chiar dacă mama nu a fost de acord, nu a putut să îl oprească: “Între trei bărbaţi, votul mamei era minoritar, aşa că am făcut cum ne-a dus capul. Colegii de la antrenamente ne ziceau , pentru că săream unul pentru celălalt, ne aco­pe­ream şi fugeam de rupeam pămîntul”. Daniel a avut chiar o motivaţie în plus pentru a depune un efort suplimentar în timpul meciurilor: “Cioco­deică, un coleg de echipă, era un uriaş, o adevărată bestie, aşa că fugeam cu mingea cît mai tare, de frică să nu mă prindă din urmă şi să mă doboare”. Cu toate eforturile sale, tot nu a putut să scape de “duşman”: “Într-un contact cu el, mi-am luxat toate degetele mîinii drepte şi am stat cu mîna umflată o lună”.

Lupte… pentru Bac!
Cum rugbyul s-a dovedit a fi prea dur, handbalul a fost următoarea provocare a ştiristului. Ca şi vedeta de la Oltchim Valentina Elisei, el a jucat ca extremă stîngă, unde s-a remarcat uşor datorită agilităţii sale. El crede şi acum că locul 2 la Campionatul judeţean a fost prea puţin: ”A fost ca în fotbal, am fost furaţi de arbitri!”. Iar aventurile sportive ale lui Daniel au continuat la examenul matu­rităţii, bacalau­reatul: “Pentru ultima probă, am ales sportul şi mergeam la lupte libere ca să fiu într-o formă fizică bună. La antrenamente, veneau doar copii de 9-10 ani, aşa că nu aveam concu­renţă, dar, din cînd în cînd, antreno­rul mai aducea cîte un culturist, cu care chiar aveam viaţă grea”. O dată ajuns student la UNATC, a învăţat scrimă şi lupte scenice chiar de la cascadorul Sobi Cseh.

Inspirat de Raluca Arvat
Pînă acum, Daniel n-a încercat echitaţia. În schimb, se concentrează pe un alt ”sport”: televiziunea! Debutul şi l-a făcut în luna martie a acestui an cînd, la sfatul profesoarei de specialitate, s-a prezentat la casting-ul pentru postul de prezentator la Sport.ro: ”M-am inspirat puţin din modul de prezentare al Ralucăi Arvat şi se pare că celor interesaţi le-am plăcut. Iată-mă, astfel, aici!”… Mai bine zis, la ştirile de la ora 18.00, cu drepturi depline şi înconjurat de colegi drăguţi. Mai ales colege! ”Ele oricum sînt foarte drăguţe şi m-au ajutat să mă acomodez cu noul grup. În redacţie, sînt la fel de multe fete ca şi băieţi, iar atmosfera este aproape mereu foarte plăcută. Fără fetele de la Sport.ro, munca nu ar fi atît de frumoasă”, ne lămureşte Daniel. Iar acasă, nimic n-ar fi la fel fără prietena sa şi cearta de zi cu zi pe… televizor. ”Îmi place să petrec cît mai mult timp liber în compania prietenei mele. De obicei, ne certăm pe seama televizorului: ea preferă serialele de la PRO CINEMA, iar eu vreau să văd ştirile. Desigur, mai mereu o las să se uite la ce vrea, fiindcă este televizorul ei. Mă relaxează plimbările cu barca pe lacul Herăstrău – mi se spune – şi mă obosesc ieşirile în cluburi. Deocamdată, sînt foarte ocupat cu munca şi cu facultatea, dar de la anul am de gînd să fiu… sălbatic!”, promite prezentatorul de la Sport.ro.