Daniel Radcliffe – cel mai bogat vrajitor din Marea Britanie

Apropo.ro / 02.06.2006, 11:56
Daniel Radcliffe – cel mai bogat vrajitor din Marea Britanie
Este cel mai celebru vrajitor din Marea Britanie, dar popularitatea sa se întinde în întreaga lume. Este cel mai bogat adolescent din Marea Britanie, averea sa fiind estimata la aproape 30 de milioane de lire sterline. A creat un adevarat fenomen, o isterie mondiala prin personajul caruia

Este cel mai celebru vrajitor din Marea Britanie, dar popularitatea sa se întinde în întreaga lume. Este cel mai bogat adolescent din Marea Britanie, averea sa fiind estimata la aproape 30 de milioane de lire sterline. A creat un adevarat fenomen, o isterie mondiala prin personajul caruia i-a dat viața șI cu toate acestea este un puști modest, pentru care celebritatea nu a însemnat o grea încercare. Este Daniel Radcliffe, actorul în vîrsta de numai 16 ani, care interpreteaza rolul lui Harry Potter din seria cu acelașI nume. Confesiunile tînarului actor șI aspecte ale spectaculoasei sale vieți pot fi urmarite sîmbata, 3 iunie, de la ora 12:15, la Pro Cinema.

Pe cînd avea numai 11 ani, lui Daniel Radcliffe I s-a împlinit unul dintre cele mai mari visuri ale sale șI a devenit unul dintre cei mai invidiațI baiețI de pe planeta. Radcliffe, care aparuse înainte în filmul „Omul nostru din Panama” alaturi de Pierce Brosnan, a fost selecționat din cîteva mii de tineri pentru a-l interpreta pe Harry Potter. „Dupa ce tatal meu a primit un telefon șI a fost informat ca-l voi juca pe micul vrajitor, am plîns cu toții.”, îșI amintește Radcliffe. În noaptea aceea l-am trezit din somn pe tatal meu șI l-am întrebat speriat daca nu cumva totul este un vis.”

Daniel Radcliffe s-a bucurat foarte mult ca a fost selecționat sa joace rolul lui Harry Potter, deșI cînd a citit carțile aparute nu i-a placut niciuna. De curînd însa tînarul actor a marturisit ca „Harry Potter șI Prizonierul din Azkaban” este cartea sa favorita.

DeșI familiarizat cu platorile de filmare, lui Radcliffe nu i-a fost tocmai ușor sa lucreze pentru populara serie de filme. Cînd s-a vazut împreuna cu alți 150 de oameni pe platoul de filmare, Daniel a spus ca a fost pur șI simplu îngrozit. Însa pe parcurs a reușit sa-șI depașeașca emoțiile șI sa-I surprinda pe toțI cu curajul lui. Puștiul în vîrsta de numai 12 ani a ținut sa realizeze singur mare parte dintre cascadorii, deșI unele erau destul de periculoase. Cînd s-a destins șI mai mult, Daniel a început sa se țina de șotii la filmari: a „șterpelit” telefonul mobil al lui Robbie Coltrane șI i-a schimbat tot meniul în limba turca șI i-a îngrozit pe machiori dupa ce a spart în gura o capsula de vopsea roșie șI a spus ca a cazut pe scari. Episodul a stîrnit furia departamentului de make-up, care, dupa ce a înțeles farsa, l-a fugarit pe Daniel amenințîndu-l cu un pistol cu apa.

În afara faptului ca e cel mai bogat puști din regatul Marii Britanii șI singura persona fara sînge albastru care are expus portretul la National Portrait Gallery, Daniel Radcliffe este un adolescent cît se poate de normal. Nascut în zodia Leului, Daniel este foarte hotarît în tot ceea ce face. Cînta la chitara electrica șI ar vrea sa devina un cîntareț celebru, participa la acțiuni de binefacere șI lupta împotriva drogurilor. Ca orice puști însa, este ferm convins de existența fantomelor, are probleme cu sculatul de dimineața șI nu-șI face ordine în camera.

În ciuda celebritații de care se bucura, Daniel are probleme în a-șI face o prietena. „Sînt prea timid”, crede Radcliffe, „șI nu știu cum sa le abordez! Pîna acum am folosit tot felul de platitudini de genul – e liber locul de lînga tine? Ce draguța ești! La care mi se raspunde – va fi liber șI locul meu daca nu ma lașI în pace!” Nerușitele amoroase ale lui Daniel pot fi puse însa șI pe seama faptului ca are standarde foarte ridicate. El a recunoscut ca o place foarte mult pe Nicole Kidman șI ca ar putea sa o sarute mult mai bine decît au facut-o mulțI dintre partenerii ei de platou. Însa cum Daniel Radcliffe este un mic vrajitor, s-ar putea ca toate aceste probleme ale sale sa dispara ca prin farmec!

ProCinema

Tags: