Daniela Escobar a jucat rolul unei romance

Apropo.ro / 23.03.2004, 13:44
Daniela Escobar   a jucat   rolul unei romance
Este tanara, ambițioasa, multitalentata, dar asta nu o oprește sa fie o mama și o soție exemplara. Rolul tinerei Perpetua din Șapte femei i-a completat galeria de personaje celebre din palmares. Daniela Escobar s-a nascut în Sao Borja, în statul Rio Grande do Sul,

Este tanara, ambițioasa, multitalentata, dar asta nu o oprește sa fie o mama și o soție exemplara. Rolul tinerei Perpetua din Șapte femei i-a completat galeria de personaje celebre din palmares. Daniela Escobar s-a nascut în Sao Borja, în statul Rio Grande do Sul, Brazilia. Și-a descoperit pasiunea pentru actorie la cinematograful President, singurul loc unde se puteau viziona filme din orașelul de la frontiera Argentinei, în care a copilarit. Ea era nelipsita de la matineele duminicale, pe care le considera cele mai frumoase momente ale copilariei sale.

La 10 ani, se muta cu familia la Porto Alegre și la 16 ani începe sa studieze comunicarea sociala
la Școala Speciala de Publicitate
si Advertising.

La 19 ani, a hotarat sa se stabileasca în Rio de Janeiro.

Într-un impuls de moment, renunța la cariera în publicitate pentru a merge la cursuri de actorie, canto și dans.

Deși a demonstrat reale talente de interpretare, marea ei pasiune s-a dovedit a fi camera de filmat, pe care o manuiește cu o placere și o îndemanare ieșite din comun.

În scurt timp, ceea ce parea doar un moft trecator, adica actoria, i-a adus o faima care a depașit cu mult granițele țarii sale.

A început cu roluri mici în piese de teatru sau seriale de televiziune, au urmat apoi diverse roluri în telenovele și filme, dar și apariții în show-uri de divertisment.

În martie 2000, a ajuns chiar sa aiba propria ei emisiune „Superbonita”, destinata femeilor de toate varstele care sunt interesate de frumusețea și estetica umana.

Primul rol important care i-a dus faima în întreaga Brazilie a fost cel al refugiatei de origine romana, Bella Landau, din telenovela Aquarela do Brasil. Pentru acest rol, actrița a slabit 15 kg, și-a taiat parul și a exersat luni întregi pentru a capata accentul refugiatei romance. Din talentul, ambiția și dedicația ei a rezultat un rol impecabil interpretat, pentru care a primit numeroase premii.

Tot acel rol din Aquarela do Brasil a adus-o și în atenția lui Jaime Monjardin, regizorul Clonei, caruia i s-a parut perfecta pentru rolul Maysei, unul dintre personajele principale ale telenovelei. Prestația din Clona i-a adus înca o data recunoașterea publicului și a criticilor.

În telenovela Șapte femei a avut ocazia sa joace alaturi de multe dintre colegele ei din Clona, dupa povestea unui scenariu deosebit și captivant, și sa ne încante cu înca un rol memorabil, cel al inocentei Perpetua.

Roluri care au facut-o celebra

În Șapte femei joaca rolului tinerei Perpetua, fiica lui Bento Gonnalves, care se îndragostește de un barbat casatorit și sufera pentru aceasta dragoste imposibia.

În Clona a fost Maysa, o tanara nefericita, care, dupa moartea iubitului sau, se îndragostește de fratele lui geaman, care iubea alta femeie, se casatorește cu el și au o fetița împreuna. Ea va duce o viața plina de umiliri și dezamagiri constante, încercand fara succes sa pastreze aparența unei casnicii fericite, simțindu-se tot timpul tradata și respinsa de cei dragi.

În O dono do mar întruchipeaza personajul Camborina, o tanara careia îi este luata averea de propria sa matușa, fiind nevoita sa traiasca în saracie, alaturi de un barbat pe care nu-l iubește. Singurul sprijin este sora ei geamana, cu care își mai împarte din cand în cand necazurile și… soțul.

În Aquarela do Brasil, Daniela este Bella Landau, o refugiata romanca, un fel de Ioana DÂ’Arc, din timpul razboiului, care intra în rezistența franceza, cand Hitler invadeaza Franța. Ea este prinsa și trimisa într-un lagar de concentrare, de unde va reuși sa fuga cu ajutorul unui ofițer german.

În Chiquinha Gonzaga este Amália, o ziarista bogata, cu idei revoluționare, care scrie sub un pesudonim masculin, pentru a nu intra în conflict cu soțul sau.

În Tropicaliente joaca rolul tinerei Berenice, mezina unei familii modeste de pescari, care își traiește întreaga viața la malul marii.

În A idade da loba joaca rolul visatoarei Gabi, care, deși traiește într-un cartier marginaș și saracacios, nu înceteaza sa viseze ca va deveni faimoasa într-o zi și va duce o viața lipsita de griji.

Acasa Magazin