Daniela Nane îşi răsfaţă băiatul cu reţete sănătoase

De: Mioara Tronaru / 16.12.2011, 11:59
Daniela Nane îşi răsfaţă băiatul cu reţete sănătoase
Deşi se declară o nepricepută într-ale gătitului, Daniela Nane se descurcă destul de bine în bucătărie. Mai ales când prepară tot felul de reţete cu mixerul... Şi prinde repede orice sfat culinar, aşa că actriţa a fost invitata perfectă în emisiunea ”Fabrica de reţete”, de la TV Paprika.

Din frigiderul Danielei Nane nu lipsesc niciodată iaurtul natural şi laptele de soia, pe care îl foloseşte cu precădere la cafeaua de dimineaţă. „Eu şi fiul meu ne începem ziua cu câte un pahar de suc stors din trei-patru mere, doi morcovi, o sfeclă roşie mică şi o bucată de ţelină… E delicios şi foarte sănătos. Când se plictiseşte Codrin de el, îi dau măr cu banană la mixer sau storc doar măr şi morcov şi pun un vârf de linguriţă de praf de ghimbir, sau storc două portocale şi un grapefruit, sau strugure negru, sau ananas cu măr”, povesteşte actriţa, care îşi răsfaţă fiul cu tot felul de preparate… sănătoase. „Paste cu peşte la grătar, sos de roşii, ulei de măsline şi oregano, tocăniţă de dovlecei, broccolli în abur cu friptură de curcan, uneori îi fac shaorma cu pui, dar mai rar, că îmi ia mult timp…”, ne mai dezvăluie Daniela. Cât despre condimente… cămara este plină cu sare, piper, scorţişoară, ghimbir, turmeric, busuioc, maghiran, oregano, cimbru, ardei iute.
Cătălina Matei

Supă crema de roşii
Ingrediente: o ceapă, doi căţei de usturoi, un morcov, 150 g ţelină, roşii decojite din conservă, 1,5 l apă, pâine, frunze proaspete de busuioc, sare, piper.
Mod de preparare: Pui la fiert toate ingredientele, mai puţin roşiile. După 20 de minute, morcovii ar trebui să fie pătrunşi bine. Torni roşiile din conservă peste fiertura din oală, laşi să clocotească o dată, de două ori, iei oala de pe foc şi pui blenderul la lucru. Pentru că ai nevoie de crutoane, pui doua felii de pâine în prăjitor ori într-o tigaie antiaderentă, le ţii acolo până se rumenesc pe ambele părţi, le tai cu cuţitul în cubuleţe, pe care le presari apoi peste supa-cremă din farfurie.

Fabrica de reţete se difuzează de luni până vineri la TV Paprika