Dansez pentru tine – Cele mai bune perechi luptă pentru copii nefericiţi şi foarte talentaţi

Apropo.ro / 03.03.2008, 02:57
Dansez pentru tine - Cele mai bune perechi luptă pentru copii nefericiţi şi foarte talentaţi
Din 14 martie, cei mai talentaţi dintre concu­renţii de pînă acum au acceptat provocarea de a se confrunta în ringul visurilor pentru un spectacol total, dar şi pentru a schimba vieţile unor copii. După ce şi-au împlinit visurile în ringul de la “Dansez pentru tine”, a venit rîndul lor să-şi ofere sprijinul pentru a readuce zîmbetul pe chipurile unor copii nefericiţi şi foarte talentaţi.

Smiley şi Adriela dansează pentru Diana Timar – 11 ani, Bistriţa Năsăud
Atît Diana cît şi mama, tatăl şi surioara de trei anişori au deficienţe de auz. Cu toate acestea, Diana merge la o şcoală specială din Cluj Napoca, unde învaţă foarte bine, pictează icoane pe sticlă şi confecţionează obiecte din ceramică. Fetiţa este nevoită să stea mai mult la internat, mergînd acasă foarte rar din cauza lipsei banilor şi a distanţei relativ mari (face cam 4-5 ore pînă acasă). Diana îşi doreşte foarte mult o pereche de proteze digitale, să poată auzi normal, ca şi ceilalţi copii.

Cristina Rus şi Bogdan Negrea dansează pentruRobert Leopold Migda – 11 ani, Molid, jud. Suceava
Robert este orfan de la 3 ani, tatăl nedorind să-l recunoască la naştere, iar mama sa murind într-un accident. Este un copil foarte talentat, interpretează muzică populară şi iubeşte dansul din tot sufletul. Este crescut de bunici, care fac multe sacrificii pentru a-l întreţine. Anul acesta, l-au înscris la Liceul de artă din Suceava, la clasa de muzică. Stă în gazdă şi cheltuielile sînt foarte mari, mult peste posibilităţile bunicilor. Acestora le este teamă că nu îl mai pot ţine mult timp la şcoală, iar harul lui se va pierde.

Andreea Bălan şi Petrişor Ruge dansează pentru Ştefănel Rugiu – 14 ani, Fîstîci, jud. Vaslui
Ştefănel e unul dintre cei mai buni elevi ai şcolii din Fîstîci. Cu spirit de lider, acesta a luat calea Bucureştiului pentru a-şi salva şcoala din ruine. Vizita a avut efect, el şi colegii lui reuşind să obţină fonduri pentru renovarea acesteia. Din păcate, Ştefănel are o situaţie specială acasă: nu are curent electric şi nici apă curentă. Tatăl lui lucrează la Constanţa şi vine acasă la o lună şi jumătate. Ştefănel rămîne, astfel, în grija mamei vitrege. El vrea să îşi ajute părinţii să aibă condiţii mai bune de trai, pentru că trăiesc toţi trei într-o singură cameră.

Laura Cosoi şi Bogdan Boantă dansează pentru Alin Suru – 12 ani, Iaşi
Alin locuieşte împreună cu mama, frăţiorul de opt ani, bunica, mătuşa şi vărul său cu chirie într-o casă dărăpănată din Iaşi. Doar bunica aduce bani în casă şi îi întreţine pe toţi. Alin trebuie să aibă grijă de fratele său şi de mama sa, pentru că amîndoi au retard mental. El o ajută pe bunica la toate treburile casei: face cumpărături, repară prin casă, face curat şi mîncare şi îşi ajută fratele să scrie. Doar cu el se poate sfătui bunica în toate proble­mele. Ambiţia şi dorinţa de a învinge greutăţile l-au ajutat să treacă peste toate şi să nu renunţe la şcoală.

Delia Matache şi Ionuţ Pavăl dansează pentru Raul Neculai – 8 ani, Sibiu
Raul este un băieţel foarte talentat la pictură, căruia îi lipseşte mîna dreaptă. Mama l-a învăţat să-şi depăşească acest handicap, să fie un luptător şi să nu se lase intimidat din această cauză. De la patru ani, Raul a învăţat să mănînce, să scrie şi să picteze doar cu mîna stîngă. Medicii i-au recomandat pentru mîna dreaptă o proteză mioelectrică prin care acesta îşi poate mişca şi degetele. Costul unei astfel de proteze este destul de mare, iar băiatul are nevoie şi de o perioadă de ”şcolarizare” de trei săptămîni pentru a se obişnui cu noua “mînuţă”.

Andra şi Cornel Ogrean dansează pentru Denis Roberto Tîmplaru – 11 ani, Arad
Denis este un băieţel plin de viaţă, vorbăreţ şi talentat. Drama lui a început la trei ani, cînd, în urma unui accident de circulaţie, a rămas paralizat. Au urmat ani grei, în care Denis a luptat pentru a se recupera. În prezent, merge cu ajutorul cîrjelor. Este învăţat să se descurce singur pentru că mama munceşte în ture. Pe lîngă faptul că este ambiţios, Roberto învaţă foarte bine. Îşi doreşte foarte mult să poată merge, să aibă un clarinet şi un pian şi să poată continua orele de muzică.

Alex Velea şi Cristina Stoicescu dansează pentru Cristina Ciobănaşu – 11 ani, Vorona, Botoşani
Cristina cîntă la patru instrumente (nai, fluier, caval, ocarină), este solistă vocală în ansamblul popular din comună, ştie să ţeasă la stateve (face carpete, preşuri şi brîie) şi la gherghef. Mai mult, pictează icoane pe sticlă. Cristina are o situaţie dificilă în familie: tatăl are probleme de sănătate, iar mama îi vizitează din cînd în cînd. În urma plecării mamei, fetiţa a preluat toate sarcinile casei. O mai ajută bunica, foarte bolnavă. Toată familia locuieşte într-o cameră, fără baie, bucătărie sau apă curentă. Cristina ar dori foarte mult să îşi ajute familia să treacă de greutăţile cu care se confruntă.

CRBL şi Mirela Tiron dansează pentru Andreea Zurbău – 7 ani, Oradea
În urmă cu trei ani, cînd ieşea dintr-un magazin împreună cu bunicul şi sora ei mai mică, o maşina s-a urcat pe trotuar şi a venit în viteză spre ei. Maşina i-a zdrobit picioarele Andreei. Bunicul a murit după 31 de zile. Medicii au reuşit să-i salveze Andreei piciorul stîng, dar de atunci poartă o proteză. Din 6 în 6 luni, ea schimbă protezele. În urmă cu un an, după operaţie, a vrut să meargă neapărat de ziua ei. S-a ridicat şi a început să meargă doar datorită voinţei şi ambiţiei ei. Are nevoie de bani pentru schimbarea protezelor pînă la 18 ani.