Dansez pentru tine – La un pas de final

Apropo.ro / 24.11.2008, 00:00
Dansez pentru tine - La un pas de final
Pe 28 noiembrie, pe ringul de la ”Dansez pentru tine” se va desfăşura marea finală. Printre finaliştii acestui sezon se numără Pavel Bartoş şi Giulia Anghelescu. Cei doi au intrat în competiţia visurilor şi au reuşit alături de partenerii lor, Luciana Muntean şi Andrei Ştefan, să ne ofere nişte dansuri absolut spectaculoase. Dincolo de paşii de salsa, valsurile ameţitoare sau tangourile palpitante, se află zeci de ore de antrenamente, multă muncă şi dăruire.

Pavel şi Luciana
Totul pentru Sebică

În urmă cu doi ani, fratele Lucianei a murit, la doar 21 de ani, într-un acci­dent de muncă. În urma lui au rămas Cristina, soţia lui, şi micuţul Sebi, de doar doi anişori. Acesta a rămas în grija bunicii, deoarece mama lui, împinsă de greutăţi, a plecat să muncească în Ita­lia. Luciana doreşte să-i aducă alături mama, pentru că Sebi îi duce foarte mult lipsa.

Încă de la prima ediţie, Pa­vel şi Luciana au urcat pe primul loc în clasament şi nu s-au mai mişcat de a­colo. Coregrafa lor, Vica Bucun, a şti­ut să pună în va­loare tot ce au ei mai bun. În plus, cei doi sînt foarte uniţi şi le-a plăcut fiecare dans în parte.

”Pen­tru că în fiecare am pus mult, foar­te mult suflet! Şi de mun­că! A fost o observaţie din partea tu­turor membrilor juriului: lucrăm ex­traordinar în echipă”, povesteşte Pa­vel. Rock’n’roll şi dansul scoţian l-au solicitat la maximum pe actorul din ”Îngeraşii”. Cele două stiluri i-au dat multe dureri de cap, dar şi de picioare, însă ”tonele” de muncă i-au dat forţă să meargă mai de­parte.

Ce l-a mai motivat?: ”În primul rînd, Sebică! E un copil extraordinar, care are nevoie de mama lui! În al doilea rînd, fiica mea, Eva. Ea este cea mai fericită că par­ti­cip la şi i-am pro­mis că vom cîştiga!”. Pentru ma­rea finală, Luciana şi Pavel ne garan­tea­ză că vor fi într-o formă de zile mari şi că, indiferent de stilul de dans pe care îl vor aborda, vom vedea un spec­tacol de nota 10.

Cum se ”con­struieşte” nota ma­ximă? ”Din 1 şi 0 (rîde). Din echipă, partener, coregraf, armo­nie, muncă, muncă, muncă – Doamne, cîtă muncă! – şi iar muncă, voinţă şi generozitate!”.

Giulia şi Andrei
Căminul din suflet

Părinţii lui Andrei s-au despărţit pe cînd el avea 3 luni. După divorţ, a ră­mas în grija mamei. Din ianuarie 2002, cînd au fost evacuaţi din casă, a început calvarul. Mereu cu lu­crurile în cutii, mereu căutînd un loc unde să se mute. Mama lui Andrei trebuie să asigure chiria, între­ţinerea şi mîn­ca­rea dintr-un salariu de învăţătoare. Salariul nu-i permite să obţină un cre­dit la bancă ca să-şi poată lua o gar­sonieră cît de mică.

Greutăţile în­să nu l-au îm­pie­dicat să fie cel mai bun la şcoală. La liceu, a avut cea mai mare medie de pe centrul de exa­men, iar la facul­tate este şef de gru­pă din primul an. Singurul lucru pe ca­re şi-l doreşte e un loc liniştit, să ştie că poate sta acolo împreună cu ma­ma lui. Înce­putul lui Andrei la ”Dan­sez pentru tine” nu a fost deloc uşor. Parte­nera sa, Lili Sandu, s-a ac­ci­dentat chiar înainte de prima ediţie. Însă tot răul spre bine, căci Andrei a dansat cu Laura Cosoi, iar din a doua edi­ţie face echipă cu Giulia Anghe­lescu.

”Pe mine m-a motivat visul lui Andrei; din el mi-am luat toată ener­gia şi puterea de a rezista unui astfel de ritm de muncă. A contat enorm şi faptul că i-am avut aproape pe iubi­tul meu şi pe părinţii mei”, poves­te­şte partenera de dans a lui Andrei. Du­pă părerea lor, principalul atu pe care-l au este faptul că amîndoi dan­sează la fel de bine. Şi se comple­tea­ză perfect chiar şi atunci cînd au un dans mai greu.

De exemplu, salsa i-a cam pus la încercare. La fel şi tangoul. Însă Giulia ar miza pe vals în finala de la ”Dansez pentru tine”. ”O echipă fi­na­listă trebuie să aibă putere de mun­că inimaginabilă, o voinţă de fier şi carismă… muuuultă!”, afirmă Giulia. Din ce este alcătuită nota 10 în com­petiţia visurilor? ”50% spec­ta­cu­lozi­tate, 50% muncă!”.

Dansez pentru tine – vineri, 20.30, PRO TV