Data afara pentru ca este însarcinata

Apropo.ro / 10.03.2004, 10:17
Data afara pentru ca este însarcinata
Echipa italiana de volei feminin Asystel Novara a decis sa renunțe la serviciile voleibalistei Cristina Pîrv, deoarece aceasta este însarcinata în trei luni, informeaza agenția Datasport. Conducerea gruparii italiene a anunțat ca dorește rezilierea contractului cu

Echipa italiana de volei feminin Asystel Novara a decis sa renunțe la serviciile voleibalistei Cristina Pîrv, deoarece aceasta este însarcinata în trei luni, informeaza agenția Datasport.

Conducerea gruparii italiene a anunțat ca dorește rezilierea contractului cu jucatoarea româna înaintea partidei de duminica cu Pallavolo Chieri, cîștigata de Asystel Novara cu scorul de 3-1. Directorul sportiv Massimo De Stefano a luat legatura cu agentul Cristinei Pîrv pentru a-l informa despre motivele deciziei.

„Sîntem foarte fericiți pentru ea, dar pentru noi este o drama. Daca am fi aflat mai devreme, am fi acționat altfel”, a declarat președintele gruparii Asystel, Antonio Caserta.

Cristinei Pîrv, care devenise capitan de echipa, i s-a reproșat faptul ca nu a anunțat la momentul potrivit faptul ca a ramas însarcinata. Gruparea Asystel Volley Novara nu o poate înlocui pe jucatoarea româna, deoarece perioada de transferuri s-a încheiat.

Secretarul general al Federației Române de Volei, Adin Cojocaru, a declarat, marți, pentru MEDIAFAX ca nu exista un regulament care sa interzica jucatoarelor sa ramîna însarcinate. „Nu exista un regulament internațional sau vreo lege în acest sens, dar în contractul dintre jucatoare și cluburi este posibil sa fie stipulata o clauza prin care sa i se ceara ca, pe o anumita perioada de timp, sa nu ramîna însarcinata. Avînd în vedere cîți bani sînt la mijloc, clubul și-ar fi putut lua o astfel de masura de precauție. Toate acestea sînt însa numai speculații, deoarece nu cunosc detaliile contractului”, a precizat Cojocaru.

Fostul președinte al clubului Asystel Volley Novara, Suor Giovanna Saporiti, nu a dorit sa comenteze decizia actualei conduceri a clubului, privind rezilierea contractului jucatoarei Cristina Pîrv pe motiv ca aceasta este însarcinata în luna a treia, informeaza Datasport.

„Acum nu mai am legatura cu gruparea Asystel Volley Novara și prefer sa nu comentez decizia luata de conducerea acesteia. Pot sa spun numai ca Cristina Pîrv este o persoana deosebita. A dat mereu totul pentru echipa, încercînd în permanența sa fie la înalțime. La nivel sportiv, vorbim despre o adevarata campioana”, a declarat Suor Giovanna Saporiti, care este în prezent președintele clubului Agil Volley Trecate, din a treia liga de volei feminin din Italia.

Avocatul italian Paolo Giucastro, specialist în conflicte de munca, a declarat pentru Datasport ca sportiva nu era obligata sa comunice conducerii clubului ca a ramas însarcinata, atîta timp cît activitatea sa la echipa nu era afectata. Conducerea gruparii Asystel Volley Novara a anunțat ca dorește rezilierea contractului cu jucatoarea româna, deoarece aceasta nu a anunțat clubul ca este însarcinata în luna a treia. Gruparea Asystel Volley Novara nu o poate înlocui pe jucatoarea româna, deoarece perioada de transferuri s-a încheiat.

Giucastro a precizat ca pentru a da mai multe detalii ar trebui sa fie la curent cu clauzele contractuale dintre club și jucatoarea româna. Avocatul considera însa ca Pîrv și-a respectat constant obligațiile de munca, prezentîndu-se la antrenamente și la meciuri, deși nu se afla sub contract profesionist cu gruparea italiana. În Italia, sportivele nu sînt considerate profesioniste și orice problema este judecata conform legislației italiene, care apara femeile gravide, și nu dupa regulile federațiilor sportive.

Cristina Pîrv, în vîrsta de 31 de ani, s-a casatorit, pe 25 decembrie, cu voleibalistul brazilian Giba, de la echipa italiana Noicom Cuneo.

Mediafax