Daum va cumpara Lycos pentru 95 mil. USD

Apropo.ro / 03.08.2004, 15:48
Daum va cumpara Lycos pentru 95 mil. USD
Compania sud-coreeana Daum Communications Corp. a anunțat, luni, ca va cumpara Lycos Inc., subsidiara din SUA a firmei spaniole Terra Lycos, la prețul de 95 milioane de dolari, informeaza Reuters. Tranzacția evidențiaza ambițiile internaționale din ce în

Compania sud-coreeana Daum Communications Corp. a anunțat, luni, ca va cumpara Lycos Inc., subsidiara din SUA a firmei spaniole Terra Lycos, la prețul de 95 milioane de dolari, informeaza Reuters.

Tranzacția evidențiaza ambițiile internaționale din ce în ce mai semnificative ale companiilor tehnologice din Coreea de Sud, unde numarul conexiunilor broadband pe cap de locuitor îl depașește pe cel din alte țari.

„Achiziția va fi o trambulina pentru compania noastra pe piața Internetului din SUA și pentru a deveni un jucator global”, a indicat Daum.

Daum va prelua 100% din capitalul Lycos pentru 111,2 miliarde de woni (95,44 milioane de dolari) în numerar. Terra a cumparat Lycos în mai 2000, prin intermediul unui schimb de acțiuni cu o valoare de 12,5 miliarde de dolari la data respectiva.

Daum va finanța achiziția cu 70 miliarde de woni din rezervele sale de lichiditați și o emisiune de obligațiuni.

Daum, a cincea mare companie listata la bursa Kosdaq, a înregistrat o creștere a acțiunilor de 2,44%, la 33.600 woni, în timp ce piața consemna un declin de 0,39%.

Lycos se situeaza pe locul șapte în SUA în ceea ce privește numarul de vizitatori pe site și are circa 170.000 de utilizatori cu plata, potrivit datelor furnizate de Daum.

În Coreea de Sud exista 28,6 milioane de utilizatori de Internet (peste 60% din populație) și mai mult de 11 milioane de abonați la servicii broadband, conform statisticilor guvernamentale.

Mediafax Business/ IT